Om politiet får fatt i personen som sto bak risikerer vedkommende å få hele regningen for evakueringen, skriver Drammens Tidende.

– En slik bombetrussel er alvorlig. I tillegg til selve frykten, er det også direkte utgifter. Med tanke på alle dagsverkene som ble berørt, er det trolig snakk om flere hundre tusen kroner. Etter mitt syn vil det være naturlig å kreve erstatning for dette tapet, sier fylkesutdanningssjef Jan-Helge Atterås i Buskerud.

Les også: Bombetrussel mot skole

I tillegg har selve utrykningen med politifolk og bombehunder også kostet flere titalls tusen kroner. En teori er at en elev som håpet å slippe unna mattetentamen sto bak bombetrusselen.

En 17-åring som har innrømmet å ha stått bak trusler om en massakre på Glemmen videregående skole i Fredrikstad i april, risikerer å måtte betale en erstatning på 770.000 kroner. Nå vurderer Buskerud fylkeskommune å følge Østfolds eksempel.

– Vi har fulgt med på utviklingen i Fredrikstad. Bombetrusselen i Øvre Eiker er såpass ny at vi ikke har bestemt oss for hva vi vil gjøre. Uansett er dette noe jeg vil drøfte med fylkesrådmann, fylkesadvokaten og andre instanser, forteller Atterås

Eiker videregående skole ble i forrige uke evakuert etter en bombetrussel. Foto: SCANPIX