49-åringen kom i kontakt med jenta via hennes foreldre, som han og hans kone var omgangsvenner med.

Det skal over tid ha utviklet seg et forhold mellom de to, og de har over en lengre periode hatt svært hyppig kontakt.

«Enormt antall sms»

I dommen fra Nordmøre tingrett kommer det fram at det er blitt sendt «et nærmest enormt antall sms-meldinger» mellom 49-åringen og den da 14 år gamle jenta. Nærmere 2000 meldinger, hvorav halvparten om natten, skal ha blitt utvekslet i løpet av to måneder. Flere av meldingene skal ha vært av en kjærlig karakter som indikerer at det var et kjærestelignende forhold mellom de to, i alle fall fra jentas side, heter det i dommen.

Forholdet skal i løpet av en tidsperiode på om lag åtte måneder i 2007 ha gått fra kyssing og klining til seksuelle handlinger.

Ved et tilfelle skal 49-åringen ha fått jenta til å kle seg naken på overkroppen, hvorpå han skal ha utført seksuelle handlinger på henne.

Satte fram alkohol

Det hele toppet seg da 49-åringen hadde invitert jenta og en venninne av henne for å passe hundene hans mens han og kona var på tunfest i nabolaget. Han skal ha plassert alkohol til de to jentene i huset, og avtalt med 14-åringen at hun skulle komme inn på hans soverom da tunfesten var over.

Da 49-åringen kom hjem skal han og kona ha funnet den 14 år gamle jenta liggende beruset på gulvet. Ekteparet gikk til hvert sitt soverom etter å ha hjulpet jenta i seng. Etter hvert skal hun ha kommet inn på mannens soverom hvor det ble utført seksuelle handlinger.

Mannens kone meldte i fra til jentas foreldre om at 14-åringen hadde nytt alkohol, og gjennom samtaler med foreldrene innrømmet hun å ha fått alkohol av 49-åringen, og etter hvert også fortalt om forholdet de to imellom.

Planla overgrep

Nordmøre tingrett finner den seksuelle omgangen planlagt fra 49-åringens side. I skjerpende retning legges det til grunn at jenta av flere grunner var tydelig sårbar og at hun ble lurt inn i forholdet.

Mannen har ikke tilstått forholdene i tiltalen, og hevder han er uskyldig.

Retten finner det utenkelig at jenta har forklart seg usant i retten, og er derfor kommet til den slutning at mannen må straffedømmes.

49-åringen dømmes til fengsel i 90 dager for forholdene og må betale 25.000 kroner i erstatning til jenta.