Det er klart etter at de tre siste bandene spilte på Blæst torsdag kveld. Til sammen har seks band fra Trøndelag deltatt på de to torsdagskonsertene.

«Gjør tuba sexy»

I juryens begrunnelse heter det at «Pelbo gjør tuba sexy og har brakt jazzen til rockepublikummet; de spiller mer for hjertet enn hjernen, og livepotensialet er stort og voksende».

LES ANMELDELSEN: Ganske snedig Zoom-kveld

Bård Flikke, Kim Aasli og Christina Hay Vold har vært Pstereo og Blæsts representanter i juryen, mens Margaret Berger og Jørgen Hegstad har vært NRK P3s stemmer.

Zoom er en landsomfattende konserttevling som arrangeres av Norsk Rockforbund i samarbeid med Øyafestivalen i tillegg til P3.

Vinneren på turné

Vinneren av finalen i Oslo 2. og 3. februar vinner en norgesturné som starter på Bylarm to uker senere. Med på turen blir også Pony The Pirate som vant Urørt-finalen tidligere i januar, en konkurranse som kårer den beste nye låten gjennom et helt år.

Drømmepopbandet Soup var visstnok nærmest Pelbo å få en plass i finalen. Livepotensialet til Pelbo ble tydeligvis veid tungt, noe som er viktig i Zoom-arrangementet.