Avtale: Styret og Husforeningen i Enova legger krangelen bak seg, men styreleder Jørn Rattsø holder fast på at tidligere leder Eli Arnstad ikke har mobbet ansatte. Foto: MARIANN DYBDAHL

Ifølge avtalen legger nå styret og Husforeningen i Enova uenigheten om arbeidsmiljø- og varslingssaken i statsforetaket bak seg.

Den skal dermed sette sluttstrek for saken og gi arbeidsro både til de ansatte og til ledelsen.

Fortsatt uenige

Partene har likevel ikke klart å komme frem til enighet i forbindelse med påstandene om at den tidligere lederen Eli Arnstad har mobbet eller trakassert ansatte.

– Styret står fast på sitt syn om at det ikke er underbygget påstander om mobbing/trakassering, men styret tar også til etterretning at Husforeningen er av en annen oppfatning, sier styreleder Jørn Rattsø i en pressemelding.

Ifølge avtalen erkjenner likevel styret at arbeidsmiljøundersøkelsen som ble gjennomført sommeren 2007 ga grunnlag for varsling om arbeidsmiljøproblemer i selskapet. Styret beklager også at pressemeldingen som ble sendt ut da Arnstad trakk seg i november 2007, ga inntrykk av mistillit til varslerne.

– Som varslere er vår oppgave nå fullført, men ikke alle oppgaver er løst. Vi skulle gjerne sett flere erkjennelser, men dette var så langt vi kunne komme innenfor en intern prosess, sier leder for Husforeningen, Anne Guri Selnæs.

Dekker utgifter

Styret i statsforetaket tar også på seg å dekke advokatutgifter for de ansatte. Dette dreier seg om 300 000 kroner i advokatbistand for en av de ansatte.

I tillegg vil styret gi Husforeningen et tilskudd på 400 000 kroner for utgifter som foreningen har hatt i arbeidet, inkludert deler av utgiftene i forbindelse med at advokatfirmaet Haavind Vislie undersøkte arbeidsmiljøet i Enova.

Styret gir også 290 000 kroner i generell juridisk bistand til foreningen. Til sammen 990 000 kroner, uten moms.

Fortsatt uenig: Leder av Husforeningen i Enova, Anne Guri Selnæs, sier hun gjerne skulle sett flere erkjennelser fra styret. Foto: JENS PETTER SØRAA