Foreldrene er sinte og urolige for at Stjørdals politikerne likevel kommer til å kutte i spesialundervisning, ekstraressurser til barn kommunen selv mener trenger ekstra hjelp. På grunn av kommunens svært stramme økonomi, foreslo rådmannen blant annet et dramatisk kutt på 20 prosent i all spesialundervisning og norskundervisning for fremmedspråklige. Men politikerne sa nei, pengene skulle de finne.

Den gang ei. For selv om kommunestyret i april vedtok at de skulle finne de 5,4 millioner kronene som trengs for å unngå kutt, skal de på torsdag igjen ta opp kuttspørsmålet: Pengene har de nemlig ikke klart å finne.

- Vi satt på tilhørerbenk da kommunestyret vedtok at de skulle omprioritere midler slik at skolen fikk disse 5,4 millioner kronene. Nå siker de at de likevel skal kutte, sier en oppgitt leder for Handikappede barns foreldreforening i Stjørdal, Sunniva Leirfall.

Gruppemøter

Politikere på vei inn til sine respektive gruppemøter fikk mandag ettermiddag passere forbi plakater med påskrifter som «Gi barna våre verdige liv», «Dette gjelder barnas framtid» og «Noen trenger litt mer for å få like mye».

- Kutter de spesialundervisningen til min sønn Kasper, blir skolen en oppbevaringsplass for ham, frykter Rakel Eriksen. Kasper Alstad Eriksen har autisme og er en av om lag 114 stjørdals-elever som har vedtak om spesialundervisning.

Etter vedtaket i april, som etter sigende ga de sårt trengte pengene til skolene i Stjørdal, fikk alle disse elevene lovnad om spesialundervisning på samme nivå som før; altså ingen kutt. Ordfører Johan Arnt Elverum (Sp) liker dårlig at en slik lovnad allerede er gitt, siden politikerne per i dag ikke har funnet penger til det.

- Disse vedtakene om spesialundervisning er nok ikke reversible nå som brev er sendt ut til familiene. Vi må nå finne andre måter å spare på, for eksempel ved ha mindre delingstimer. En veldig trasig situasjon, sier Elverum.

Foto: MARIANNE TØNSET
Foto: MARIANNE TØNSET