Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Roma (NTB-Reuters): Pave Benedict XVI oppfordret familier til å stå sammen i økonomiske nedgangstider da han ledet en markering av langfredag ved Colosseum i Roma.

Taliban bommet på amerikansk base – traff fengsel

Kabul (NTB-DPA): Minst 26 fanger i et fengsel i Afghanistan ble såret da Taliban forsøkte å skyte raketter mot en amerikansk militærbase i nærheten, opplyser det afghanske forsvarsdepartementet.

Stort frammøte er Demokratenes eneste håp

Washington/Oslo (NTB-Nils Myklebost): Alle eksperter spår et sviende nederlag for Demokratene og president Barack Obama ved mellomvalget tirsdag. Demokratenes eneste lille håp er et godt frammøte.

Peshmerga-styrker prøver å ta irakisk by fra IS

Bagdad (NTB-DPA): Kurdiske peshmerga-styrker fra Irak startet lørdag en stor offensiv for å gjenerobre byen Sinjar nord i landet fra Den islamske staten (IS), opplyser en kurdisk tjenestemann.

Taxisjåfør døde etter vold i København

København (NTB-Ritzau): En taxisjåfør er død etter at han natt til fredag ble banket opp av to menn i København, opplyser politiet. Natt til lørdag ble nok en taxisjåfør utsatt for vold i byen.

Militær maktkamp i Burkina Faso

Ouagadougou (NTB-Reuters-AFP): Burkina Fasos væpnede styrker strides om hvem som hersker i landet etter at president Blaise Compaore ga seg etter 27 år ved makten.

Ulykke kan forsinke turismen i verdensrommet

Los Angeles (NTB-Reuters-AFP): Dødsulykken med Virgins turistromfly ser ikke ut til å skremme de 800 passasjerene som har betalt selskapet i dyre dommer for en billett til verdensrommet.

Peshmerga-styrker på plass ved syrisk grenseby

Suruc (NTB-AFP-Reuters): Rundt 150 kurdiske peshmerga-soldater fra Irak er på plass i Syria for å bidra i forsvaret av byen Ayn al-Arab fra IS-opprørerne.

Jente (14) døde på sykehus etter skoleskyting i USA

Washington (NTB-AFP): Enda en 14-åring som ble kritisk skadd da en medelev åpnet ild på en skole i delstaten Washington i forrige uke, døde på sykehuset.

Ekteparet Obama droppet halloweenkostymet

Washington (NTB-DPA): Barack Obama og førstedame Michelle var ikke selv kledd i skumle kostymer, men paret delte villig ut godteri til halloweenbarna utenfor Det hvite hus.

Minst 14 omkom i bussulykke i Honduras

Tegucigalpa (NTB-DPA): Minst 14 mennesker mistet livet i en bussulykke vest i Honduras fredag. Ytterligere 25 ble såret, opplyser politiet.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Paven talte for flere tusen troende som bar lys mens de gikk den tradisjonstro marsjen rundt Colosseum.


Familier fra Italia, Irland, Burkina Faso og Peru vekslet på å bære et stort kors.


– Situasjonen for mange familier er blitt verre på grunn av trusselen om arbeidsledighet og andre negative effekter av den økonomiske krisen, sa paven til de frammøtte.


– I vanskelige tider, når våre familier må takle smerte og motgang, la oss se på korset til Kristus. Der kan vi finne mot og styrke til å stå på videre, sa han.


Paven ledet tidligere langfredag også en messe i Peterskirken i Roma. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus