Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Roma (NTB-Reuters): Pave Benedict XVI oppfordret familier til å stå sammen i økonomiske nedgangstider da han ledet en markering av langfredag ved Colosseum i Roma.
Leses nå:

ICC opprettholder frifinnelsen av opprørsleder

Haag (NTB-AFP): Den internasjonale straffedomstolen (ICC) opprettholder frifinnelsen av den kongolesiske krigsherren Mathieu Ngudjolo Chui.

Litt tregere vekst i USA i siste kvartal

Washington (NTB-DPA-Reuters): Den økonomiske veksten i USA avtok mer enn ventet i siste kvartal i fjor, blant annet på grunn av lavere produksjon og større handelsunderskudd.

Ni funnet døde etter skyting i Missouri

Tyrone (NTB): Åtte personer er funnet skutt og drept i Tyron sør i delstaten Missouri, opplyser lokalt politi. Den antatte gjerningspersonen er også funnet død.

Nye forhandlinger mellom USA og Cuba

Washington (NTB-AFP-Reuters): Amerikanske og cubanske forhandlere starter en ny runde forhandlinger som har som mål å normalisere forholdet mellom de to gamle fiendene.

Åtte SAS-fly avlyst på grunn av streik

København (NTB-Ritzau): Åtte SAS-avganger, blant dem flygningene mellom Stavanger og København, er innstilt fredag på grunn av streik.

Gary Glitter dømt til 16 års fengsel for overgrep

London (NTB-AFP): Den tidligere glamrockeren Gary Glitter (70) er dømt til 16 års fengsel for seksuelle overgrep mot tre mindreårige jenter i Storbritannia på 1970- og 80-tallet.

Fredsringer i København og Stockholm

Stockholm (NTB-TT-Ritzau): I Stockholm vil unge muslimer og romer danne ring rundt synagogen. I København skal barn danne en fredsring på Rådhusplassen.

Tyske folkevalgte sa ja til Hellas-avtale

Berlin (NTB-DPA-Reuters): Den tyske nasjonalforsamlingen har godkjent en forlengelse av låneprogrammet til Hellas med klart flertall. Men motstanden var likevel større enn ventet.

Etterlyst narkoleder pågrepet i Mexico

Mexico by (NTB-Reuters): Lederen for narkokartellet Tempelridderne, Servando Gómez, er pågrepet av mexicansk politi.

Brende truer krigsledere i Sør-Sudan med sanksjoner

Oslo (NTB): Norge vil stille seg bak USAs forslag om å innføre sanksjoner mot Sør-Sudans president Salva Kiir og hans erkerival Riek Machar.

Kraftig økning i Russlands budsjettunderskudd

Moskva (NTB-Reuters): Underskuddet på det russiske statsbudsjettet for i år blir på 3,7 prosent, en kraftig økning fra i fjor da det var på 0,6 prosent av BNP.

Avlyser Vilks-arrangement på grunn av sikkerheten

Stockholm (NTB-TT): Den svenske kunstneren Lars Vilks får ikke holde en planlagt forelesning på universitetet i Karlstad på grunn av frykt for sikkerheten.

Gresk økonomi krympet mer enn antatt

Aten (NTB-AFP): Den greske økonomien krympet med 0,4 prosent i fjerde kvartal i fjor, ikke med 0,2 prosent slik det tidligere ble meldt.

– Tre drept i Ukraina siste døgn

Kiev (NTB-Reuters): Tre ukrainske regjeringssoldater er drept og sju såret i trefninger de siste 24 timene, sier en ukrainsk militærtalsmann.

Mann pågrepet for medvirkning til København-angrepene

Dansk politi har pågrepet en ung mann siktet for medvirkning til angrepene mot kulturhuset Krudttønden og synagogen i København.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Paven talte for flere tusen troende som bar lys mens de gikk den tradisjonstro marsjen rundt Colosseum.


Familier fra Italia, Irland, Burkina Faso og Peru vekslet på å bære et stort kors.


– Situasjonen for mange familier er blitt verre på grunn av trusselen om arbeidsledighet og andre negative effekter av den økonomiske krisen, sa paven til de frammøtte.


– I vanskelige tider, når våre familier må takle smerte og motgang, la oss se på korset til Kristus. Der kan vi finne mot og styrke til å stå på videre, sa han.


Paven ledet tidligere langfredag også en messe i Peterskirken i Roma. (©NTB)


Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus