Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Roma (NTB-Reuters): Pave Benedict XVI oppfordret familier til å stå sammen i økonomiske nedgangstider da han ledet en markering av langfredag ved Colosseum i Roma.

EU innfører sanksjoner mot flere russere

Brussel (NTB-Reuters-AFP): EU innfører sanksjoner mot 18 selskaper og ytterligere 15 ukrainere og russere for deres rolle i krisen i Ukraina.

Protestleder dømt for å hisse til masseopptøyer i Russland

Moskva (NTB-AFP): En russisk domstol har dømt en opposisjonsleder til fengsel i fire og et halvt år for å organisere masseopptøyer i forkant av Vladimir Putins innsettelse som president i 2012.

Flytrafikken til Israel gjenopptas

Oslo/Washington (NTB-AFP): SAS har besluttet å gjenoppta flyginger til Israel. USA opphever flyforbudet, og det åpnes på nytt for flyginger fra Europa.

Vraket av savnet passasjerfly funnet i Mali

Ouagadougou (NTB-AFP-Reuters): Franske soldater har funnet vraket av passasjerflyet fra Air Algerie som forsvant over Mali, melder fransk radio.

Ban Ki-moon rystet over angrep mot FN-skole i Gaza

Kabul (NTB-Reuters-AFP): FN-sjef Ban Ki-moon er rystet over det israelske angrepet mot en FN-skole på Gazastripen som har ført til minst 16 drepte og over 200 sårede.

Sju drept i israelsk luftangrep i Gaza

Gaza by (NTB-AFP): Sju personer er drept i et israelsk luftangrep sør på Gazastripen. De fleste drepte er barn.

Ukrainas statsminister trekker seg

Kiev (NTB-Reuters-Ritzau) Ukrainas statsminister Arsenij Jatsenjuk sier han trekker seg i protest mot at nasjonalforsamlingen ikke støtter finansiering av en ny energi- og forsvarspolitikk.

Dødsdømt sudansk kvinne møtte paven

Roma (NTB-AFP): Den sudanske kvinnen som ble dømt til døden for å ha konvertert til kristendommen, møtte pave Frans i Italia torsdag.

Jihadister i Irak krever at kvinnene blir omskåret

Genève (NTB-AFP): Jihadister i Irak har gitt ordre om at alle kvinner i alderen 11 til 46 år lar seg omskjære, opplyser FN.

Irak har fått ny president

Bagdad (NTB-AFP-Reuters): Iraks nasjonalforsamling har valgt den kurdiske veteranen Fouad Masoum til å overta som president etter Jalal Talabani.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Paven talte for flere tusen troende som bar lys mens de gikk den tradisjonstro marsjen rundt Colosseum.


Familier fra Italia, Irland, Burkina Faso og Peru vekslet på å bære et stort kors.


– Situasjonen for mange familier er blitt verre på grunn av trusselen om arbeidsledighet og andre negative effekter av den økonomiske krisen, sa paven til de frammøtte.


– I vanskelige tider, når våre familier må takle smerte og motgang, la oss se på korset til Kristus. Der kan vi finne mot og styrke til å stå på videre, sa han.


Paven ledet tidligere langfredag også en messe i Peterskirken i Roma. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus