Gå til mobilutgaven
forsiden

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Roma (NTB-Reuters): Pave Benedict XVI oppfordret familier til å stå sammen i økonomiske nedgangstider da han ledet en markering av langfredag ved Colosseum i Roma.
Leses nå:

Sjelden partikongress i gang i Nord-Korea

Pyongyang (NTB-AFP): Fredag startet Nord-Koreas største politiske samling på flere tiår. Trolig vil Kim Jong-un bruke partikongressen i kommunistpartiet til å befeste sin posisjon som landets suverene leder.

Trump støtter «Brexit»

New York (NTB): Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump hevder Storbritannia vil klare seg bedre uten EU.

New York innfører plastposeavgift

New York (NTB-Ritzau-DPA): Forbruket av plast- og papirposer i New York er så høyt at byrådet nå har vedtatt å innføre en avgift på minst 5 cent per pose.

FBI snart ferdig med Clinton-etterforskning

Washington (NTB): FBI har avhørt flere av Hillary Clinton nærmeste medarbeidere og opplyser at de snart er ferdig med etterforskningen av den tidligere utenriksministerens bruk av en privat epostserver.

Fra «Breaking Bad» til Nesbøs «Arme riddere»

Hollywood (NTB-TT): Bryan Cranston, kjent fra «Breaking Bad» får en av rollene i den amerikanske nyinnspillingen av «Arme riddere», basert på en historie av Jo Nesbø. Mila Kunis blir en av motspillerne.

30 drept i luftangrep mot syrisk flyktningleir

Sarmada (NTB-DPA-AP): Mens den ferske våpenhvilen for Aleppo ser ut til å holde, mistet minst 30 mennesker livet da luftangrep rammet en leir for internt fordrevne syrere i nabo-provinsen Idlib.

FN krever gransking av luftangrep mot flyktningleir

New York (NTB-AFP): FNs nødhjelpssjef Stephen O'Brien krever umiddelbar gransking av luftangrepet som tok livet av minst 28 personer i en flyktningleir nord i Syria.

Første Chili Peppers-album på fem år

New York (NTB-AFP): Red Hot Chili Peppers er klare med sitt første album på fem år, opplyste det Los Angeles-baserte bandet torsdag. I juni spiller bandet på Roskilde.

Trump mangler støtte fra sentrale republikanere

Washington (NTB-AP-AFP): Republikanernes fremste leder i Kongressen, Paul Ryan, vil inntil videre ikke støtte presidentkandidat Donald Trump. Andre sentrale skikkelser vil droppe partiets landsmøte.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Paven talte for flere tusen troende som bar lys mens de gikk den tradisjonstro marsjen rundt Colosseum.


Familier fra Italia, Irland, Burkina Faso og Peru vekslet på å bære et stort kors.


– Situasjonen for mange familier er blitt verre på grunn av trusselen om arbeidsledighet og andre negative effekter av den økonomiske krisen, sa paven til de frammøtte.


– I vanskelige tider, når våre familier må takle smerte og motgang, la oss se på korset til Kristus. Der kan vi finne mot og styrke til å stå på videre, sa han.


Paven ledet tidligere langfredag også en messe i Peterskirken i Roma. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus