Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Roma (NTB-Reuters): Pave Benedict XVI oppfordret familier til å stå sammen i økonomiske nedgangstider da han ledet en markering av langfredag ved Colosseum i Roma.
Leses nå:

Ministre: – Situasjonen i Calais har topprioritet

Calais (NTB-AFP): Å finne en løsning på migrantkrisen i havnen i Calais har topprioritet, skriver innenriksministerne i Frankrike og Storbritannia i en felles uttalelse.

15 personer reddet fra peruansk gerilja

Lima (NTB-AFP): Peruanske soldater har berget sju barn og åtte voksne som var tatt til fange av maoistgeriljaen Lysende sti, opplyser en tjenestemann.

NY Times: – Joe Biden vurderer å utfordre Clinton

New York (NTB): USAs visepresident Joe Biden og hans medarbeidere er i ferd med å undersøke mulighetene for å kaste seg inn i presidentvalgkampen, ifølge New York Times' kilder.

Desmond Tutu på bedringens vei

Cape Town (NTB-AFP): Den sørafrikanske fredsprisvinneren Desmond Tutu er på bedringens vei, men blir værende på sykehus i Cape Town i noen dager til, opplyser erkebiskopens egen stiftelse.

– IS har tatt fire journaliststudenter i Irak

Bagdad (NTB-AFP): Fire journaliststudenter i Mosul er tatt til fange av Islamsk Stat (IS) fordi de skal ha lekket informasjon om jihadistgruppen til mediene, hevder en overvåkingsgruppe.

Zimbabwe strammer inn jaktreglene etter drap på kjendisløve

Harare (NTB-AFP): Zimbabwe har strammet inn reglene for jakt på storvilt etter historien om den amerikanske tannlegen som skjøt den populære løven Cecil.

Irakisk kurdere anklager Tyrkia for å drepe sivile

Arbil (NTB-AFP-Reuters): Militante kurdere fra PKK bør forlate den selvstyrte kurdiske regionen i Nord-Irak, sier regionens president Massoud Barzani. Flere sivile er drept i tyrkiske luftangrep, ifølge ham.

Løven Cecils bror ryktes drept

Washington (NTB-Reuters-DPA): En rekke vestlige medier meldte lørdag kveld at kjendisløven Cecils bror, Jericho, er skutt og drept. Men Jericho lever i beste velgående, meldes det fra løveforsker i Zimbabwe.

Kurdisk milits i Syria anklager Tyrkia for angrep

Beirut (NTB-Reuters): Den kurdiske militsen som kriger mot IS i Syria, anklager Tyrkia for å ha angrepet den minst fire ganger den siste uka.

Flyger omkom i flystyrt nordvest i England

London (NTB-DPA): Et småfly som deltok i en flyoppvisning, styrtet i nærheten av et bilfestivalområde nordvest i England lørdag. Flygeren omkom.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Paven talte for flere tusen troende som bar lys mens de gikk den tradisjonstro marsjen rundt Colosseum.


Familier fra Italia, Irland, Burkina Faso og Peru vekslet på å bære et stort kors.


– Situasjonen for mange familier er blitt verre på grunn av trusselen om arbeidsledighet og andre negative effekter av den økonomiske krisen, sa paven til de frammøtte.


– I vanskelige tider, når våre familier må takle smerte og motgang, la oss se på korset til Kristus. Der kan vi finne mot og styrke til å stå på videre, sa han.


Paven ledet tidligere langfredag også en messe i Peterskirken i Roma. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus

«The Veil of The Temple»

NÅ: - Katedralen er som skapt for noe så svært

650 personer følger sju timer lang utsolgt maratonkonsert i Nidarosdomen.