Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Roma (NTB-Reuters): Pave Benedict XVI oppfordret familier til å stå sammen i økonomiske nedgangstider da han ledet en markering av langfredag ved Colosseum i Roma.
Leses nå:

Røyking tar livet av stadig flere kinesiske menn

London (NTB-Reuters-AFP): Røyking vil ta livet av to millioner kinesere, hovedsakelig menn, i 2030, dobbelt så mange som i 2010, viser ny forskning.

Svensk politi jakter seks mistenkte ekstremister

Göteborg (NTB): Seks menn som mistenkes for koblinger til ekstremisme er etterlyst nasjonalt og jaktes av politi i hele Sverige, skriver Göteborgs-Posten.

Ny samlingsregjering klar i Libya

Skhirat (NTB-AFP-Reuters): Det er enighet om å danne en ny samlingsregjering Libya etter måneder med forhandlinger, opplyser en FN-utsending.

– Oppdatering for Volkswagens juksebiler klar i neste uke

Washington (NTB-Reuters): Volkswagen vil trolig i løpet av neste uke ha klar et førsteutkast til en programvareoppdatering som skal rette opp i utslippsjukset på selskapets biler.

Ny kampanje for å få Storbritannia ut av EU

London (NTB-AFP): En ny kampanje for å få Storbritannia til å melde seg ut av EU ble lansert torsdag. Statsminister David Cameron har lovet en folkeavstemning om EU innen utgangen av 2017.

«Bølgen» blant 81 Oscar-konkurrenter

Los Angeles (NTB): Den norske katastrofefilmen «Bølgen» er en av 81 filmer som kan vinne den gjeve Oscar-statuetten for beste fremmedspråklige film, men veien fram dit er lang.

221 omkomne i jordskredet i Guatemala

Guatemala by (NTB-AFP): Redningsarbeidere har hentet ut 221 døde mennesker fra jordmassene etter skredet som rammet en landsby utenfor Guatemala by i forrige uke.

Brende: Flyktningkrisen kan bli verre

Den russiske bombingen kan forverre situasjonen i Syria og føre flere mennesker på flukt, mener utenriksminister Børge Brende (H).

Hviterusslands president gratulerer nobelprisvinneren

Minsk (NTB-AFP): Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko har gratulert landskvinnen Svetlana Aleksijevitsj med nobelprisen i litteratur.

Lederfavoritt i Representantenes hus trekker kandidaturet

Washington (NTB-Reuters): Republikaneren Kevin McCarthy har uventet trukket sitt kandidatur til å etterfølge John Boehner som president i Representantenes hus i USA. Ledervalget er utsatt.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Paven talte for flere tusen troende som bar lys mens de gikk den tradisjonstro marsjen rundt Colosseum.


Familier fra Italia, Irland, Burkina Faso og Peru vekslet på å bære et stort kors.


– Situasjonen for mange familier er blitt verre på grunn av trusselen om arbeidsledighet og andre negative effekter av den økonomiske krisen, sa paven til de frammøtte.


– I vanskelige tider, når våre familier må takle smerte og motgang, la oss se på korset til Kristus. Der kan vi finne mot og styrke til å stå på videre, sa han.


Paven ledet tidligere langfredag også en messe i Peterskirken i Roma. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus