Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Roma (NTB-Reuters): Pave Benedict XVI oppfordret familier til å stå sammen i økonomiske nedgangstider da han ledet en markering av langfredag ved Colosseum i Roma.
Leses nå:

Russisk romkapsel framme ved ISS

Baikonur (NTB-AFP): Den russiske romkapselen Sojus-TMA16M med et mannskap på tre ankom natt til lørdag Den internasjonale romstasjonen (ISS).

Broren til Sri Lankas president drept med øks

Colombo (NTB-AFP): Broren til Sri Lankas president Maithripala Sirisena er død av skader han fikk da han ble angrepet av en mann med øks for to dager siden.

Saudiarabiske flygere reddet av amerikansk helikopter

Washington (NTB-Reuters): To saudiarabiske jagerflygere, som måtte skyte seg ut da flyet deres fikk problemer over Adenbukta, ble plukket opp av et amerikansk helikopter.

Israel satte dyster rekord

Jerusalem (NTB): Israel drepte i fjor flere palestinere enn noe annet år siden seksdagerskrigen i 1967, går det fram av en fersk FN-rapport.

USA og Storbritannia vil ha politisk løsning i Jemen

Washington (NTB-Reuters): USA og Storbritannia vil ha en politisk løsning på krisen i Jemen, der Saudi-Arabia med amerikansk støtte gikk til krig mot Houthi-militsen tidligere i uka.

Italiensk domstol frikjenner Amanda Knox

Roma (NTB-Reuters): Italiensk høyesterett frikjenner amerikanske Amanda Knox og hennes italienske ekskjæreste for drapet på en britisk student i 2007.

Kosmonaut og astronaut på historisk romferd

Baikonur (NTB-AFP): Et russisk romfartøy ble fredag sendt av gårde på en historisk ferd til Den internasjonale romstasjonen (ISS). Om bord er to russere og en amerikaner.

Al Arabiya: Saudi-Arabia sender ambassadør til Sverige

Kairo (NTB-Reuters-TT): Saudi-Arabia sender sin ambassadør tilbake til Sverige, ifølge TV-kanalen Al Arabiya. Det kan tyde på bedring i den diplomatiske striden mellom de to landene.

Jemens ekspresident ber om våpenhvile

Sana (NTB-AFP): Jemens forhenværende president Ali Abdullah Saleh ber om at voldsbølgen i landet må opphøre. Nå håper han partene i konflikten vil gjenoppta fredssamtaler i regi av FN.

Lufthansa gir etterlatte økonomisk hjelp

Berlin (NTB-Reuter-AFP): Det tyske flyselskapet Lufthansa tilbyr seg å betale opptil 50.000 euro med en gang til de pårørende etter Germanwings-katastrofen.

Al-Shabaab angrep hotell i Mogadishu

Mogadishu (NTB-Reuters-AFP): Minst ti personer ble drept da al-Shabaab-opprørere gikk til angrep mot et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu fredag ettermiddag.

Jemens president er i Egypt

Sharm el-Sheikh (NTB-AFP): Jemens president Abd-Rabbu Mansour Hadi, som torsdag forlot sitt tilfluktssted i hjemlandet, har ankommet Egypt for å delta på toppmøtet i Den arabiske liga.

EU anbefaler endring i cockpit-rutinene

Paris (NTB-AFP): EUs organ for flysikkerhet anbefaler alle flyselskap å innføre den såkalte «topersonsregelen» i cockpit. Anbefalingen kommer i kjølvannet av tirsdagens flystyrt i Frankrike, som kostet 150 mennesker livet.

Skiløper funnet sterkt nedkjølt

- Hadde vi ikke fått hjelp av Sea King'en, ville han trolig ikke blitt funnet, sier Oscar Berglund hos politiet i Jämtland.

Sykehus: Piloten Lubitz ble ikke behandlet for depresjon

Düsseldorf (NTB-DPA): Universitetssykehuset i Düsseldorf avviser at Germanwings-pilot Andreas Lubitz var til behandling for depresjon. Han skal ha vært sykemeldt den dagen da flyet styrtet.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Paven talte for flere tusen troende som bar lys mens de gikk den tradisjonstro marsjen rundt Colosseum.


Familier fra Italia, Irland, Burkina Faso og Peru vekslet på å bære et stort kors.


– Situasjonen for mange familier er blitt verre på grunn av trusselen om arbeidsledighet og andre negative effekter av den økonomiske krisen, sa paven til de frammøtte.


– I vanskelige tider, når våre familier må takle smerte og motgang, la oss se på korset til Kristus. Der kan vi finne mot og styrke til å stå på videre, sa han.


Paven ledet tidligere langfredag også en messe i Peterskirken i Roma. (©NTB)


Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus

Prinsen av Egypt gikk også på grunn på Hemnskjela

Hør historien om luksusbåten «Naz Perwer» som forliste på samme sted som et lasteskip gikk på grunn i helga.