Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Roma (NTB-Reuters): Pave Benedict XVI oppfordret familier til å stå sammen i økonomiske nedgangstider da han ledet en markering av langfredag ved Colosseum i Roma.

Uvisst om amerikansk angrep drepte somalisk islamistleder

Washington (NTB-AFP-Reuters): USA jobber fortsatt for å finne ut om al-Shabaabs leder Ahmed Abdi Godane ble drept da USA gjennomførte et luftangrep i Somalia mandag.

Ukraina kan trenge mer penger for å takle krisen

Washington (NTB-Reuters): Det internasjonale pengefondet (IMF) mener Ukraina ikke vil være i stand til å oppnå alle sine mål med dagens låneprogram.

Halliburton godtar milliardforlik etter oljeutslipp

Houston (NTB-AFP): Oljeserviceselskapet Halliburton har inngått forlik og vil betale en sum tilsvarende 6,8 milliarder norske kroner etter ulykken på en oljerigg i Mexicogolfen i 2010.

88 pågrepet for terrorplanlegging i Saudi-Arabia

Riyadh (NTB-Reuters): 88 personer er pågrepet i Saudi-Arabia for å ha planlagt terrorangrep der og i utlandet, ifølge innenriksdepartementet i landet.

Stadig dypere krise i Pakistan

Islamabad (NTB-AFP-Reuters): Pakistans nasjonalforsamling ga tirsdag full støtte til statsminister Nawaz Sharif. Men ute i gatene fortsetter de voldsomme sammenstøtene mellom politi og demonstranter.

Israel kritiseres for landbeslag på Vestbredden

Tel Aviv (NTB-DPA-AFP): Israel får sterk, internasjonal kritikk for å ha ekspropriert nye landområder på Vestbredden. Landbeslaget er det største på 30 år.

EU vurderer låneforbud for russiske bedrifter

Brussel (NTB-Reuters): EU vurderer å utvide forbudet mot å ta opp lån i Europa til å gjelde alle statseide firmaer i Russland, istedenfor bare landets statlige banker.

Boko Haram har inntatt by etter harde kamper

Maiduguri (NTB-Reuters): Opprørsgruppa Boko Haram har tatt kontroll over mesteparten av byen Bama nordøst i Nigeria, ifølge sikkerhetskilder. Mange er drept og tusenvis drevet på flukt.

Obama garanterer for Baltikums sikkerhet

Tallinn (NTB-Ritzau-AFP): USAs president Barack Obama forsikrer presidentene i de baltiske landene om at trusselen fra Russland tas på alvor.

Irakere krever svar om soldaters skjebne

Bagdad (NTB-Reuters-AFP): En rasende folkemengde stormet tirsdag nasjonalforsamlingen i Bagdad og gikk løs på inventaret. Alle er i slekt med soldater som har forsvunnet under offensiven til Den islamske staten (IS).

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Paven talte for flere tusen troende som bar lys mens de gikk den tradisjonstro marsjen rundt Colosseum.


Familier fra Italia, Irland, Burkina Faso og Peru vekslet på å bære et stort kors.


– Situasjonen for mange familier er blitt verre på grunn av trusselen om arbeidsledighet og andre negative effekter av den økonomiske krisen, sa paven til de frammøtte.


– I vanskelige tider, når våre familier må takle smerte og motgang, la oss se på korset til Kristus. Der kan vi finne mot og styrke til å stå på videre, sa han.


Paven ledet tidligere langfredag også en messe i Peterskirken i Roma. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus