Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Roma (NTB-Reuters): Pave Benedict XVI oppfordret familier til å stå sammen i økonomiske nedgangstider da han ledet en markering av langfredag ved Colosseum i Roma.

Åpner for mer demokrati i Hongkong

Hongkong (NTB-DPA-Reuters): Hongkongs øverste politiske leder Leung Cheun-ying forsøker å komme demonstrantene i møte ved å si at den omstridte valgprosessen i byen kan gjøres mer demokratisk.

Canadisk soldat døde etter påkjørsel

Ottawa (NTB-Reuters): En av de to canadiske soldatene som ble kjørt ned av en person mistenkt for å være en radikalisert islamist, døde av skadene han pådro seg.

Norge dobler støtten til Jordan

Amman (NTB): Norge dobler sin økonomiske støtte til Jordan neste år, fra 50 til 100 millioner kroner, for å bidra til landets vanskelige situasjon med å ta vare på flyktninger fra Syria.

Kurderne holder stand mot IS ved Ayn al-Arab

Mursitpinar (NTB-AFP): Mens kurdiske styrker venter på forsterkninger fra Irak kjemper de intenst for å avverge at jihadistene kutter forbindelsen mellom byen Ayn al-Arab og Tyrkia.

Sveriges forsvarssjef: – Vanskelig å finne bevis

Stockholm (NTB-TT): Den svenske forsvarssjefen Sverker Göranson medgir etter møtet med Riksdagens forsvarskomité at det er svært vanskelig å finne bevis på aktiviteten i skjærgården.

Svensk avis: – Forsvaret har gjort funn i søket

Stockholm (NTB-TT): Det svenske forsvaret har fått kontakt med «noe» under søkeoperasjonen i Stockholms skjærgård, ifølge en svensk avis. Forsvaret har ikke bekreftet opplysningene.

Svensk avis: – Forsvaret har fått kontakt med «noe»

Stockholm (NTB): Forsvaret har fått kontakt med «noe» under søkeoperasjonen i Stockholms skjærgård, ifølge den svenske avisen Dagens Nyheter.

Britene sender droner og overvåkingsfly til Syria

London (NTB-Reuters): Storbritannia har gitt tillatelse til at det sendes droner og avanserte overvåkingsfly til luftrommet over Syria for å samle inn etterretning om opprørsgruppa Den islamske staten (IS).

Sverige utvider forsvarssamarbeid med Estland

Stockholm (NTB-TT): Sveriges statsminister Stefan Löfven sier at Sverige fortsatt kommer til å stå utenfor NATO, men vil utvide forsvarssamarbeidet med Estland.

Pistorius dømt til fem års fengsel

Pretoria (NTB-Reuters-AFP): Oscar Pistorius (27) er dømt til fem års ubetinget fengsel for uaktsomt drap på kjæresten Reeva Steenkamp, men slipper trolig ut etter å ha sonet en tredel av straffen.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Paven talte for flere tusen troende som bar lys mens de gikk den tradisjonstro marsjen rundt Colosseum.


Familier fra Italia, Irland, Burkina Faso og Peru vekslet på å bære et stort kors.


– Situasjonen for mange familier er blitt verre på grunn av trusselen om arbeidsledighet og andre negative effekter av den økonomiske krisen, sa paven til de frammøtte.


– I vanskelige tider, når våre familier må takle smerte og motgang, la oss se på korset til Kristus. Der kan vi finne mot og styrke til å stå på videre, sa han.


Paven ledet tidligere langfredag også en messe i Peterskirken i Roma. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus