Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Roma (NTB-Reuters): Pave Benedict XVI oppfordret familier til å stå sammen i økonomiske nedgangstider da han ledet en markering av langfredag ved Colosseum i Roma.
Leses nå:

Tyrkia har sluppet inn skadde syrere

Amsterdam (NTB-AP-AFP): Tyrkia holder grensen mot Syria stengt for andre dag på rad, men landet har sluppet inn 15 syrere skadd i bombeangrep i Aleppo, opplyser hjelpearbeidere.

Syrisk minister: Angripere returneres i kister

Beirut (NTB-AP-Reuters): Syrias utenriksminister Walid al-Mualem sier at utenlandske myndigheter som sender bakkestyrker inn i landet uten å avtale med regjeringen, vil få «angriperne» returnert i kister.

Tyrkisk politi beslagla 49 ulovlig produserte båter

Izmir (NTB-AP): Politiet har gjennomført raid mot tre fabrikker som ulovlig skal ha produsert oppblåsbare båter, ifølge tyrkiske medier. Båtene skulle brukes til å smugle flyktninger til Hellas.

Minst elleve omkom i jordskjelv i Taiwan

Tainan (NTB-AP-AFP): Totalt elleve personer, blant dem en nyfødt og et lite barn, omkom i det kraftige jordskjelvet på Taiwan, bekrefter myndigheter i den rammede byen Tainan.

Nord-Korea fremskynder rakettoppskyting

Washington (NTB-Reuters-AFP): Nord-Korea varsler at de i tidsrommet 7. til 14. februar vil sende opp en rakett med en satellitt som skal overvåke jorden, ifølge sørkoreanske og japanske myndigheter.

Over 100 døde av lassafeber i Nigeria

Lagos (NTB-AFP): Minst 100 mennesker har mistet livet i et lassafeber-utbrudd i Nigeria, opplyser landets helsedepartement.

Masseskyting på nattklubb i USA

Tampa (NTB-AP): Minst en person er skutt og drept inne på en nattklubb i Tampa i Florida, ifølge politiet. Sju personer er skadd i skyteepisoden.

Pakistan ønsker Taliban-grupper i fredsforhandlinger

Islamabad (NTB-Reuters-AFP): Pakistan ønsker å overtale så mange Taliban-grupper som mulig til å delta i fredsforhandlinger med afghanske myndigheter.

Racer-Ferrari auksjonert for over 300 millioner

Paris (NTB-Reuters): En 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti ble solgt for rekordhøye 32 millioner euro – 306 millioner kroner – på en auksjon i Paris fredag.

41 drept i bussulykke vest i India

New Delhi (NTB-DPA): Minst 41 personer omkom og 26 ble skadd da en buss kjørte utfor en bru i Gujarat, vest i India, bekrefter politiet.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Paven talte for flere tusen troende som bar lys mens de gikk den tradisjonstro marsjen rundt Colosseum.


Familier fra Italia, Irland, Burkina Faso og Peru vekslet på å bære et stort kors.


– Situasjonen for mange familier er blitt verre på grunn av trusselen om arbeidsledighet og andre negative effekter av den økonomiske krisen, sa paven til de frammøtte.


– I vanskelige tider, når våre familier må takle smerte og motgang, la oss se på korset til Kristus. Der kan vi finne mot og styrke til å stå på videre, sa han.


Paven ledet tidligere langfredag også en messe i Peterskirken i Roma. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus