Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Roma (NTB-Reuters): Pave Benedict XVI oppfordret familier til å stå sammen i økonomiske nedgangstider da han ledet en markering av langfredag ved Colosseum i Roma.
Leses nå:

Ingen skadd i bombeeksplosjon i Bangkok

Bangkok (NTB-DPA): To bomber eksploderte ved inngangen til shoppingsenteret Siam Paragon i Thailands hovedstad Bangkok søndag kveld. Det er ikke meldt om skadde.

Åtte svensker pågrepet etter ferjevoldtekt

Stockholm (NTB): Åtte svenske menn er pågrepet etter at en 45 år gammel kvinne ble funnet voldtatt og forkommen på ferja mellom Finland og Sverige.

Obama vil skattlegge selskapers utenlandske inntekt

Washington (NTB-Reuters): USAs president Barack Obama legger mandag fram budsjettforslag om at amerikanske selskaper skal betale en engangsskatt på 14 prosent på inntekter oppsamlet og lagret i utlandet.

Saudi-Arabia har løslatt aktivist nær bloggeren Badawi

Riyadh (NTB-AFP): En kvinne som var fengslet for å grunnlegge et liberalt diskusjonsforum i Saudi-Arabia sammen med Raef Badawi, er blitt løslatt.

Whitney Houstons datter i kunstig koma

Roswell (NTB): Whitney Houstons datter Bobbi Kristina Brown ble lagt i kunstig koma lørdag etter at hun ble funnet bevisstløs i badekaret i sitt hjem, sier en kilde som står familien nær til CNN.

Britisk avis: Norge avslørte russisk fly med atomvåpen

Oslo (NTB): En norsk militær lyttepost var sentral da et russisk bombefly lastet med kjernefysiske våpen, ble identifisert, ifølge en britisk avis.

Australsk Al Jazeera-journalist løslatt av Egypt

Kairo (NTB-Reuters): Den australske Al Jazeera-journalisten Peter Greste, som har sittet fengslet i Egypt, er løslatt og på vei hjem til hjemlandet, opplyser egyptiske sikkerhetskilder.

Boko Harams angrep på millionby slått tilbake

Kano (NTB-AFP-Reuters): Den nigerianske hæren har slått tilbake et angrep fra opprørsgruppen Boko Haram mot den strategisk viktige storbyen Maiduguri nordøst i Nigeria.

Jordan fortsatt klar til fangeutveksling med IS

Amman (NTB-Reuters-AFP): Jordanske myndigheter sier de fortsatt er klare til å løslate en terrordømt fange dersom opprørsgruppa Den islamske staten (IS) løslater et jordansk gissel.

Gruvebrann i Kiruna under kontroll

Kiruna (NTB-TT): Faren er over i gruva i Kiruna der en lastebil startet å brenne på 900 meters dyp søndag morgen.

19 drept i Øst-Ukraina

Kiev (NTB-Reuters): De siste 24 timene har 13 ukrainske soldater og minst seks sivile blitt drept i kamper i Øst-Ukraina, ifølge myndighetene i Kiev.

Demonstranter i Hongkong møtt av stor politistyrke

Hongkong (NTB-Reuters-DPA): For første gang i år demonstrerte flere tusen aktivister søndag for demokratiske rettigheter i Hongkong.

Strauss-Kahn risikerer ti års fengsel for hallikvirksomhet

Paris (NTB-AFP): Han kunne blitt fransk president, men ødela alt med en rekke sexskandaler. Mandag starter rettssaken hvor tidligere IMF-direktør og politiker Dominique Strauss-Kahn (65) er tiltalt for omfattende hallikvirksomhet.

Fem omkom i snøskred i Alpene

Fire skiløpere omkom i et snøskred i Sveits lørdag kveld, og én skiløper omkom i et skred i Østerrike.

Avgjørelse i folkemordsak faller tirsdag

Haag (NTB-AFP): Den internasjonale domstolen i Haag avsier tirsdag sin kjennelse i en sak mellom Kroatia og Serbia. De to landene har anklaget hverandre for folkemord og andre internasjonale forbrytelser.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Paven talte for flere tusen troende som bar lys mens de gikk den tradisjonstro marsjen rundt Colosseum.


Familier fra Italia, Irland, Burkina Faso og Peru vekslet på å bære et stort kors.


– Situasjonen for mange familier er blitt verre på grunn av trusselen om arbeidsledighet og andre negative effekter av den økonomiske krisen, sa paven til de frammøtte.


– I vanskelige tider, når våre familier må takle smerte og motgang, la oss se på korset til Kristus. Der kan vi finne mot og styrke til å stå på videre, sa han.


Paven ledet tidligere langfredag også en messe i Peterskirken i Roma. (©NTB)


Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus