Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Roma (NTB-Reuters): Pave Benedict XVI oppfordret familier til å stå sammen i økonomiske nedgangstider da han ledet en markering av langfredag ved Colosseum i Roma.
Leses nå:

Frykter ny pilotstreik i Lufthansa i sommer

Köln (NTB-Reuters): Forhandlingene mellom Lufthansa og pilotenes fagforbund har brutt sammen. Dermed kan det gå mot pilotstreik for flyselskapet i sommer.

USA: – Ikke sikkert at vi rekker Iran-fristen

Washington (NTB-Reuters-DPA): Ifølge USA har partene i forhandlingene om Irans atomprogram har kommet nærmere en avtale, men at det ikke er sikkert de blir enige innen fristen tirsdag.

ESB fortsetter krisefinansieringen til Hellas

Frankfurt (NTB-AFP-Reuters): Den europeiske sentralbanken (ESB) har besluttet å holde kriselånene til greske banker på dagens nivå i påvente av tirsdagens hastetoppmøte i eurogruppen.

Merkel: – Må ha Hellas' forslag på bordet

Paris (NTB): Tysklands statsminister Angela Merkel understreker nødvendigheten av at et nytt, gresk forslag legges fram så raskt som mulig.

USA ber om kompromiss for Hellas

Washington (NTB-Reuters): Hellas' økonomiske problemer er et problem for hele Europa, sier USAs president Barack Obamas talsmann Josh Earnest.

Greske banker fortsatt stengt

Aten (NTB-Reuters): Greske banker blir ikke gjenåpnet de nærmeste dagene. Den daglige uttaksgrensen på 60 euro opprettholdes, opplyser bankene.

Tsakalotos er Hellas' nye finansminister

Aten (NTB-DPA): Mannen som er regnet for å være hjernen bak Syrizas økonomiske politikk, Euklid Tsakalotos, får jobben som ny finansminister i Hellas etter Yanis Varoufakis, opplyser regjeringen.

Svakt fall på verdens børser etter grekernes nei

London (NTB-Reuters-AFP): Til tross for at verdens børser peker nedover mandag ettermiddag, har den kraftige børsnedgangen som flere ventet, uteblitt.

Ny varmerekord i Tyskland

Berlin (NTB-DPA): Hetebølgen i Vest-Europa i helgen sørget for ny varmerekord i Tyskland. I byen Kitzingen viste termometerne 40,3 grader søndag.

Hellas' opposisjon gir støtte til Tsipras

Aten (NTB-Reuters): I en felles erklæring stiller lederne for de fleste opposisjonspartiene i Hellas seg bak statsminister Alexis Tsipras' kamp for en ny låneavtale med EU.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Paven talte for flere tusen troende som bar lys mens de gikk den tradisjonstro marsjen rundt Colosseum.


Familier fra Italia, Irland, Burkina Faso og Peru vekslet på å bære et stort kors.


– Situasjonen for mange familier er blitt verre på grunn av trusselen om arbeidsledighet og andre negative effekter av den økonomiske krisen, sa paven til de frammøtte.


– I vanskelige tider, når våre familier må takle smerte og motgang, la oss se på korset til Kristus. Der kan vi finne mot og styrke til å stå på videre, sa han.


Paven ledet tidligere langfredag også en messe i Peterskirken i Roma. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus