Gå til mobilutgaven
forsiden

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Paven oppfordrer til å stå sammen i økonomisk krisetid

Roma (NTB-Reuters): Pave Benedict XVI oppfordret familier til å stå sammen i økonomiske nedgangstider da han ledet en markering av langfredag ved Colosseum i Roma.
Leses nå:

Velgernes tillit til Löfven svekket

Stockholm (NTB-TT): Svenske velgeres tillit til statsminister Stefan Löfven er svekket. 35 prosent oppgir nå at de har tillit til statsministeren, mot 40 i oktober.

Flere funn av vrakdeler knyttes til MH370

Sydney (NTB-AFP): Tre nye vrakdeler som kan stamme fra det savnede Malaysia Airlines-flyet MH370, er funnet i Mosambik og på Mauritius.

En drept og tre såret skutt på konsert i New York

New York (NTB-AP): En person ble drept og minst tre andre ble såret i en skyteepisode i et konsertlokale i New York der rapperen T.I. skulle opptre onsdag kveld.

Liten flue bærer på enorm sæd

Washington (NTB-AP): Den lille bananflua er bare 2,5 millimeter lang, men hannen bærer på en sædcelle som måler nesten 6 centimeter.

Studie kobler kreftdødsfall til finanskrisen

Paris (NTB-AFP): En studie viser at finanskrisen kan ha ført til en halv million kreftdødsfall på verdensbasis. Studien tar utgangspunkt ti tall som viser sammenfall mellom arbeidsledighet og kreftdød.

Disney stanser seddelpressen

Los Angeles (NTB-AFP): Disney-konsernet skal slutte å trykke sine egne penger, noe som har gjort Disneydollaren ekstra ettertraktet blant samlere.

SOHR: – Over 400 sivile drept av USA-ledet koalisjon i Syria

London (NTB): Nærmere 4.900 mennesker, blant dem minst 417 sivile, er drept i flyangrep fra den USA-ledede koalisjonen i Syria de siste 20 månedene, viser en oversikt fra den syriske eksilgruppa SOHR.

Styrer USAs atomvåpen med floppydisker

Washington (NTB-AFP): Flere funksjoner i USAs atomvåpenprogram styres med hjelp av floppydisker – datateknologi utviklet på 1970-tallet, som for lengst er blitt foreldet.

De siste sanksjonene mot Liberia opphevet

New York (NTB-AP): Et enstemmig Sikkerhetsråd har opphevet de siste FN-sanksjonen mot Liberia i det som oppfattes som et tegn på støtte til fredsprosessen i landet.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Paven talte for flere tusen troende som bar lys mens de gikk den tradisjonstro marsjen rundt Colosseum.


Familier fra Italia, Irland, Burkina Faso og Peru vekslet på å bære et stort kors.


– Situasjonen for mange familier er blitt verre på grunn av trusselen om arbeidsledighet og andre negative effekter av den økonomiske krisen, sa paven til de frammøtte.


– I vanskelige tider, når våre familier må takle smerte og motgang, la oss se på korset til Kristus. Der kan vi finne mot og styrke til å stå på videre, sa han.


Paven ledet tidligere langfredag også en messe i Peterskirken i Roma. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus