Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Riksadvokaten ser svakheter i Breivik-arbeidet

Riksadvokaten ser svakheter i Breivik-arbeidet

Oslo (NTB): Riksadvokat Tor-Aksel Busch antyder at det ikke er sikkert at påtalemyndigheten har gjort arbeidet sitt godt nok i 22. juli-saken.

Ukrainsk retrett fra flyplassen i Luhansk

Kiev (NTB-Reuters-AFP): Ukrainske regjeringsstyrker har trukket seg tilbake fra flyplassen i Luhansk etter først å ha vært i kamp med en angivelig russisk stridsvognbataljon.

Erklærer seg som ny regjeringssjef i Lesotho etter kupp

Maseru (NTB-AFP): Motloheloa Phooko har erklært seg som Lesothos fungerende statsminister etter at landets folkevalgte statsminister i helgen flyktet etter et angivelig kupp.

FN diskuterer mulige krigsforbrytelser i Irak

Genève (NTB-Reuters): FNs menneskerettighetsråd er samlet i Genève for å diskutere mulige krigsforbrytelser gjort av partene i de pågående kampene i Irak.

FN: 1.420 drept i Irak i august

Genève (NTB-AFP): Minst 1.420 mennesker ble drept som følge av voldshandlinger i Irak i august, ifølge FN.

Nye sammenstøt ved Golanhøydene

Beirut (NTB-DPA): Mandag startet kraftige kamper mellom syrisk militære og islamistiske opprørere på syrisk side av Golanhøydene, ifølge observatørgruppen SOHR.

Prøvesvar utelukker ebola i Sverige

Stockholm (NTB-TT): En mann i Sverige som ble undersøkt for ebola i helgen, er ikke smittet, viser nye prøver.

Titalls politifolk pågrepet i Tyrkia

Istanbul (NTB-AFP): Tyrkiske myndigheter pågrep mandag minst 20 politifolk i forbindelse med et mistenkt komplott mot landets president. Det er den fjerde massearrestasjonen av politifolk siden juli.

Vannmasser hemmer trafikken i Sverige og Danmark

København (NTB): Helgens voldsomme nedbør hindret mandag formiddag trafikken i Danmark, hvor motorveier, metro- og toglinjer er stengt. Også i Sverige er fortsatt trafikken berørt.

Nordisk kosthold er bra for helsen

Stockholm (NTB-TT): Nordisk kosthold med vekt på bær, rotfrukter, fisk og vilt kan være vel så bra for helsen som den mye omtalte middelhavsdietten, ifølge forskerne.

Hæren satt inn mot demonstranter i Pakistan

Islamabad (NTB-Reuters): Pakistanske sikkerhetsstyrker tok seg inn i hovedkvarteret til en TV-stasjon i Islamabad mandag og fikk fjernet alle demonstrantene som hadde stormet bygningen.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Det framkommer i et intervju med Busch i VG fredag.


– Det ville vært dristig av meg å si at vi har bestått prøven. For tiden blåser det litt, sier riksadvokaten til VG.


I intervjuet innrømmer han at spørsmålet om oppnevnelse av psykiatrisk sakkyndige ikke ble behandlet tilfredsstillende fra begynnelsen.


– Jeg burde ha sørget for at det ble oppnevnt tre sakkyndige til å vurdere Breiviks psyke fra begynnelsen av. Da hadde vi fått en bredere vurdering, sier Busch.


Det første settet psykiatere hadde bare to medlemmer, og det samme hadde det andre. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus