Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Riksadvokaten ser svakheter i Breivik-arbeidet

Riksadvokaten ser svakheter i Breivik-arbeidet

Oslo (NTB): Riksadvokat Tor-Aksel Busch antyder at det ikke er sikkert at påtalemyndigheten har gjort arbeidet sitt godt nok i 22. juli-saken.

Seks personer siktet etter datainnbrudd hos eBay

New York (NTB-Reuters): Seks personer er pågrepet og siktet for å ha deltatt i en internasjonal hackerring som svindlet eBays billettsystem StubHub for mer enn 1,6 millioner dollar.

Hamas utelukker ikke humanitær våpenhvile

Doha (NTB-Reuters-AFP): En slutt på blokaden av Gazastripen er en absolutt forutsetning for at Hamas skal kunne gå med på en varig våpenhvile, gjentar bevegelsens leder Khaled Meshaal.

Dansk diplomat ny spesialutsending til Sør-Sudan

New York (NTB-Reuters-Ritzau): Ellen Margrethe Løj er utnevnt til FNs spesialutsending til Sør-Sudan etter Hilde Frafjord Johnson.

USA mener Hamas' raketter kan nå flyplass

Washington (NTB-Reuters): Amerikanske undersøkelser viser at Hamas har raketter som kan nå Ben Gurion-flyplassen i Israel, ifølge USAs utenriksdepartement.

Bombeangrep mot opposisjonsleder i Nigeria

Kaduna (NTB-Reuters-AFP): Minst 82 mennesker ble drept i to bombeangrep i byen Kaduna nord i Nigeria onsdag. Det siste angrepet var rettet mot opposisjonsleder Muhammed Buhari, ifølge myndighetene.

Opprørsleder sier separatistene hadde russisk rakettsystem

Donetsk (NTB-Reuters): Opprørsleder Aleksandr Khodakovskij bekrefter at de prorussiske opprørerne hadde et rakettsystem av typen USA mener ble brukt til å skyte ned passasjerflyet.

– Minst 13 geriljakrigere drept i Colombia

Bogota (NTB-AFP): Den colombianske hæren drepte minst 13 opprørere fra geriljaene ELN og FARC i to ulike aksjoner onsdag, opplyser forsvarsdepartementet.

USA forlenger flyforbud til Israel

Washington (NTB-AFP): USAs luftfartsmyndighet FAA forlenger forbudet for amerikanske flyselskaper om å fly til Tel Aviv.

FN skal granske menneskerettsbrudd på Gazastripen

Genève (NTB-Reuters-AFP): FNs menneskerettighetsråd har stemt for å starte en internasjonal gransking av mulige menneskerettsbrudd på Gazastripen.

IMF senker USAs vekstutsikter

Washington (NTB-Reuters): Et ekstremt svakt første kvartal i USA gjør at Det internasjonale pengefondet (IMF) justerer ned vekstprognosene for 2014.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Det framkommer i et intervju med Busch i VG fredag.


– Det ville vært dristig av meg å si at vi har bestått prøven. For tiden blåser det litt, sier riksadvokaten til VG.


I intervjuet innrømmer han at spørsmålet om oppnevnelse av psykiatrisk sakkyndige ikke ble behandlet tilfredsstillende fra begynnelsen.


– Jeg burde ha sørget for at det ble oppnevnt tre sakkyndige til å vurdere Breiviks psyke fra begynnelsen av. Da hadde vi fått en bredere vurdering, sier Busch.


Det første settet psykiatere hadde bare to medlemmer, og det samme hadde det andre. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus