Natt til søndag, norsk tid, tok et charterfly på vei til Værnes fyr på rullebanen i Antalya. Flyet var fullsatt, og blant passasjerene var søskenparet Even Reitan og Lone Nordvik fra Trøndelag.

- På tur ut mot rullebanen stoppet flyet, og noen ropte at det var brann i cockpiten. Folk ble hysteriske og reiste seg, mens flyvertinnene ba oss sette oss ned, forteller Even Reitan.

Ble redde

Deretter falt gassmaskene ned, og evakueringen startet gjennom alle flyets nødutganger. Reitan og Nordvik observerte flere personer som skadet seg da de måtte hoppe de to metrene ned fra vingen og ned på bakken.

- Noen tenkte bare på seg selv og tok med seg bagasjen da vi begynte å evakuere, og det var fullt kaos, forteller søsknene.

Spesielt kritisk er de til deler av besetningen som de følte ikke gjorde jobben sin godt nok. Blant annet hevder de at flykapteinen forlot flyet tidlig, og de mener også at flyvertinnene ikke var flinke nok til å få folk fort ut.

- Ble dere redde?

- Ja, det tror jeg alle ble, sier Reitan.

Måtte vente lenge

Vel inne på terminalen tok det lang tid før de fikk noe informasjon.

- Det virket ikke som noen visste hva de skulle gjøre, og det tok over halvannen time før vi fikk noe informasjon. Foreløpig vet vi ikke helt hva som skjer videre, forteller Reitan.

Nå sitter de inne på terminalen sammen med resten av passasjerne og venter på mer informasjon.

- Søstra mi har litt flyskrekk, så vi vet ikke helt om vi kommer til å sette oss på det neste flyet. Vi får se, avslutter Reitan.

Mange blir igjen

Like før kloken 07.00 får adressa.no tekstmelding fra reisefølget. De er da på tur ut i et nytt fly for å reise nordover.

- Men mange har valgt å bli igjen i Tyrkia og bestille med norske flyselskap når de får mulighet. Er også noen som er på sykehuset etter fall fra vingen, skriver Lone Nordvik i en SMS.

Det har også kommet en norsktalende guide fra Detur som skal være med på turen.