Lørdag ble det norske helikopteret som styrtet i Lübeckbukta i forrige uke, med en besetning på to, hevet. Helikopteret, fra selskapet Helitrans, er nå plassert i ett lager i Neustad Havn der det vil bli undersøkt de nærmeste dagene.

Fredag ble to personer funnet omkommet rundt 50 meter unna det havarerte helikopteret. Tysk politi bekreftet lørdag at det var den norske flygeren og en rumensk mann som var funnet døde.

Helitrans offentliggjorde fredag navnene på de to omkomne: Torstein Hestnes (27) fra Hitra i Sør-Trøndelag og Dragos Gabriel Apostescu (32) fra Romania. Hestnes var flyger på helikopteret, og rumeneren var også ansatt i selskapet.

– Ulykken med et av våre helikoptre i Lübeckbukta er dypt tragisk. Helitrans er en organisasjon i sorg. Vi gjør nå det vi kan for å bistå de pårørende, ansatte, tysk politi og havarikommisjon, skriver selskapet i en pressemelding.

Helikopteret som styrtet, tok av fra Lübeck flyplass onsdag forrige uke for å fly hjem til Norge. Kort tid etterpå forsvant det fra radaren, og torsdag ble det bekreftet at det hadde styrtet i sjøen 6. desember.