– Jeg kan bekrefte at nordmannen døde her. Vi har lest om saken i avisa, sier pressetalsmann Marcelo Soares ved Hospital Monsenhor Walfredo Gurgel til adressa.no.

Det var ved legevakttjenesten Clóvis Sarinho, som er en del av sykehuset, at Hertzberg fikk behandling før han døde 1. mars.

Ikke blitt kontaktet

– Ingen i ledelsen er blitt kontaktet av politiet, men vi har lest i avisen at det er startet en etterforskning, sier pressetalsmann Soares.

– Kan politiet ha vært i direkte kontakt med legen som behandlet nordmannen?

– Det kjenner vi i så fall ikke til, sier Soares.

Konsul ønsket etterforskning

Det var den norske konsulen i Natal, Gutemberg Natal Tinoco, som kontaktet de lokale påtalemyndighetene kort tid etter dødsfallet. Han ba dem om å undersøke om Herzberg fikk den nødvendige helsehjelpen. Pressevakt Svein Atle Michelsen i Utenriksdepartementet (UD) bekreftet i går overfor adressa.no at konsulen har bedt om slike undersøkelser.

Den tidligere generalsekretæren i Norges Håndballforbund døde 1. mars mens han var på ferie i Brasil. Hans kone Marit Breivik var ikke i Brasil da dette skjedde.

Etterforskningsleder Alexandro Gomes kjenner ikke til at de er blitt bedt om å etterforske legehjelpen.

– Vi fikk obduksjonsrapporten på onsdag i forrige uke, og det var etter dette at vi satte i gang etterforskning. Vi har ikke hørt om at konsulen har bedt oss etterforske legehjelpen, sier Gomes.