Den spesielle innsamlingsaksjonen kom i gang for flere år siden. Da begynte flyvertinnen Kristin Rognlie å spare på boksringer, de små ringene som sitter oppå brus- og ølbokser, for å levere dem til et sykehus i Thailand.

På onsdag slepte Rognlie og kollegaen Therese Rygg med seg 52 kg boksringer til smilets land.

Smeltes om

Fredag overleverte de ringene til et sykehus i Bangkok som skal smelte gjenstandene. Boksringene gjenoppstår så som proteser til bruk for handikappede. Behovet for proteser er stort, men hjelpemidlene er fryktelig dyre i innkjøp for de thailandske sykehusene. Dermed kommer boksringene fra Trøndelag godt med.

- Det er jo ikke noe big deal for oss å samle dem sammen, men her nede betyr det så mye. De er voldsomt takknemlige, sier Rognlie til adressa.no.

I flere år har hun og Rygg samlet inn boksringer. I mars reiste Rognlie med 25 kg. Med hjelp fra venner, familie og kolleger har hun fått samlet inn nye 52 kg. Boksringene veier nesten ingenting, og hvor mange bokser de stammer fra har hun ikke oversikt over.

- Skulle jeg telt boksene så tror jeg aldri jeg hadde blitt ferdig, sier hun.

Fortsetter innsamlingen

Reisen til Thailand gjennomføres på 4 dager. Rognlie reiser ens ærend for å levere boksringene. På hotellet synes de ansatte at bagasjen til de to norske kvinnene var litt i tyngste laget.

- Men da vi sa at det var metall til proteser ble de veldig glade. Det er tydelig at det er kjent sak at proteser er dyre.

I Thailand har Rognlie og Rygg fått mer informasjon om hvordan gjenstandene smeltes om, og økt motivasjon for å videreføre aksjonen. Etter overleveringen fredag, bærer det hjemover igjen på søndag – og boksringinnsamlingsaksjonen fortsetter.

Under besøket ved sykehuset i Thailand fikk Kristin Rognlie en innføring i hvordan metallringene smeltes om til ledd i proteser. Foto: PRIVAT
Det er umulig å si hvor mange bokser som har gått med for å få 52 kg boksringer. Foto: PRIVAT