forsiden

Grønt lys for mer britisk atomkraft

Grønt lys for mer britisk atomkraft

London (NTB): Den britiske regjeringens energiplan gir grønt lys for en ny generasjon atomkraftverk, men vil også satse hardere på energisparing og fornybare energikilder.
Leses nå
 

Saken oppdateres.

Energimeldingen, som legges fram av handels- og industriminister Alastair Darling onsdag, vil gå inn for å bygge nye atomkraftverk for å erstatte de gamle som må legges ned i løpet av noen år, skriver britiske aviser.


Finansminister Gordon Brown, som tar over etter Tony Blair som statsminister 27. juni, har gitt sin tilslutning til atomplanene og de andre tiltakene i energimeldingen, ifølge britiske aviser.


Storbritannia får i dag 20 prosent av sin elektrisitet fra atomkraftverk. Men de aller fleste av landets 12 atomkraftverk er gamle, og alle unntatt ett skal etter planen gå av for aldersgrensen senest i 2023.


Nye atomkraftverk skal også styrke forsyningssikkerheten i Storbritannia, og gjøre landet mindre avhengig av importert olje og gass. Storbritannias egen oljeproduksjon i Nordsjøen er for nedadgående.


Storbritannia vil også, som Norge, satse sterkere på CO2-fangst og lagring, særlig fra kullkraftverk. En slik teknologi kan også gi store eksportinntekter, særlig fra land som Kina og India, som har store kullreserver, heter det.


I tillegg går planen inn for styrket energieffektivitet og energisparing, både i bedrifter og husholdninger. (©NTB)


comments powered by Disqus
Fikk du med deg disse?