Ni personer ble fraktet til sykehus da to kjøretøy kolliderte på fylkesvei 72 ved Sandvika. Ulykken skjedde like over riksgrensen mot Sverige.

- De involverte i ulykken er tre barn og seks voksne, der fire av de voksne er i tenårene, opplyste operatør Inge Jørstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Alle sendt til sykehus

- Tre ungdommer og en dame ble fraktet med luftambulanse til St.Olavs Hospital. De tre barna og en annen voksen person ble sendt til sykehuset i Levanger for en legesjekk, la han til.

Like før midnatt opplyser St. Olavs Hospital i en pressemelding at de mottok fem pasienter etter ulykken. Fire var voksne, mens det skal ha vært ett barn blant de som ble sendt til Trondheim.

- Alle er stabile og har lette til moderate skader, opplyses det i pressemeldingen.

Statusen til de som er sendt til Sykehuset Levanger er ikke kjent.

Norskregistrerte biler

Begge de involverte bilene var norskregistrerte. Det ble igangsatt et større redningsarbeid da meldingen om ulykken kom inn, og nødetater fra begge sider av grensen ble sendt mot stedet. Blant annet flere helikopter.

- Ulykken skjedde hundre meter inne på svensk side, opplyste operasjonsleder Ulf Bertil Wiseth ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Dermed er det svensk politi som etterforsker ulykken.

Kom over i feil kjørefelt

- Det ser ut som den ene bilen har kjørt på feil side av veien i en krapp sving og kollidert i fronten på den andre bilen. Det er også svært glatt på veien, sier vakthavende Hans Ängquist ved politimyndighetene i Jämtland.

Veien ble stengt på grunn av ulykken, men kunne gjenåpnes etter noen timer.

Adressa.nos fotograf på stedet kunne opplyse at det er snø og is på veien. Han melder om store materielle skader på bilene.

Bilene fikk store materielle skader etter kollisjonen. Foto: TERJE NÆSS
Til sammen ni personer var involvert i ulykken. Foto: TERJE NÆSS