Bilene som var involvert i dødsulykken ble totalskadet. Foto: CRIMINAL RECORD CENTRE

- Strekningen er svingete og veien består av sand og grus, sier politisjef Gert Du Plisses til adressa.no.

Få mer informasjon om hendelsen ved å trykke på det interaktive kartet øverst i saken

Dødsulykken skjedde rundt klokken 12.30 søndag. En sørafrikansk kvinne og en kvinne (74) fra Trondheim omkom. To trønderske menn (50 og 68 år) ble alvorlig skadd.

– Det er et av de verste åstedene jeg har sett, sier Du Plisses.

Skjedde i skarp sving

Gert Du Plisses er sjef ved politistasjonen i tettstedet Van Zylsrus, som ligger om lag 40 kilometer fra ulykkesstedet. Han måtte selv rykke ut søndag ettermiddag. Politiet kom frem etter rundt en halvtime. Da sto de to bilene med frontpartiet mot hverandre og hjulene på veien.

Bilen trønderne satt i skal ha kjørt sørover fra grenseområdene mot Botswana da ulykken inntraff i en skarp sving. Fartsgrensen er 90 km/t.

Den omkomne kvinnen skal ha hatt setebelte, ifølge stasjonssjefen. En av de trønderske mennene (50) satt fastklemt, men ble frigjort. Ifølge Utenriksdepartementet er trøndernes pårørende varslet om hendelsen.

Begge de omkomne satt i baksetet, opplyser Du Plisses.

Den sørafrikanske kvinnen etterlater seg fem barn.

– Du er mitt livs lys, for alltid, skrev en av de sørafrikanske pårørende på Twitter på søndag.

I den andre bilen satt en sørafrikansk familie som hadde med seg en baby. De tre ble alle skadd, men det skal ikke være kritisk for noen av dem, ifølge stasjonssjefen.

Alvorlig skadd

Politiet i Sør-Afrika har ikke kunne avhøre de to trønderske mennene, på grunn av skadeomfanget. De to ble først fraktet til byen Kathu, som ligger rundt 170 kilometer fra ulykkesstedet. Der ble de stabilisert. Ifølge sykehussjef Johan Britz i Kathu var de alvorlig skadd. Ulykken skjedde i provinsen Northern Cape. Trønderne ble imidlertid overført til et større sykehus i naboprovinsen Fristaten.

- Mennene ble fraktet videre til sykehus i Bloemfontein, sier Johan Britz til adressa.no.

Sykehuset i Bloemfontein sa til adressa.no onsdag at de ikke har anledning til å gå ut med informasjon om tilstanden til trønderne.

Ukjent årsak

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Den etterforskes av sørafrikansk politi.

– Dette er helt vanlig i bilulykker som krever liv, sier politisjef Gert Du Plisses.

Strekningen, som går langs et uttørket elveleie fra tettstedet Van Zylsrus og opp mot grensen til Botswana, skal ikke være spesielt ulykkesutsatt. Politiet vet ikke hvor fort bilene skal ha kjørt da kollisjonen skjedde. Det foreligger ikke mistanke om ruskjøring, ifølge stasjonssjef Gert Du Plisses.