Det var tredjestyrmannen som sto ved roret da fergen Sewol sank utenfor Sør-Korea onsdag. Kystvakten sier de fortsatt forsøker å komme seg inn i vraket.

Ifølge etterforskerne av fergeulykken, som kan vise seg å være en av de verste i sørkoreansk historie, kan det hende kapteinen ikke var på brua da fergen kantret.

– Det kan hende. Og personen ved roret var tredjestyrmannen, sier aktor Park-Jea-eok.

Det er normalt at styrmenn står ved roret, og kapteinen er vanligvis ikke på broen under hele seilasen.

Fredag var fergen i ferd med å synke helt ned i sjøen, og så langt er 25 personer bekreftet omkommet. 271 personer er fortsatt savnet.

Kritikk fra pårørende

Fredag meldte sørkoreanske medier at dykkere hadde tatt seg inn i vraket, men dette tilbakevises kort tid seinere av kystvakten.

Sørkoreansk kystvakt opplyste tidligere fredag at mer enn 500 dykkere har vært involvert i letearbeidet ved skipsvraket. Sterk strøm og dårlig sikt i vannet har gjort arbeidet vanskelig, og håpet om å finne overlevende er ute ifølge letearbeiderne.

De pårørende mener imidlertid redningsarbeidet har vært altfor dårlig. Det har kommet anklager om at myndighetene lyver om hvor mange som deltar i søket.

Kapteinen skammer seg

– Er det slik det er blitt i Sør-Korea? Vi ber dere igjen: Vær så snill, redd barna våre, sa en selvutnevnt talsmann for de pårørende i en TV-appell fredag morgen.

Det er også blitt rettet sinne mot kapteinen og hans besetning på 28. Flesteparten av disse kom fra det med livet i behold.

– Jeg er virkelig lei meg overfor passasjerene, ofrene og deres familier. Jeg skammer meg, sa kaptein Lee Joon-seok torsdag.

Han kunne ikke komme med noen forklaring på hvorfor fergen, som hadde 475 personer om bord, kantret og sank.

De pårørende mener redningsarbeidet har vært altfor dårlig. Det har kommet anklager om at myndighetene lyver om hvor mange som deltar i søket. Foto: ntb scanpix
Foto: ntb scanpix
271 mennesker er fortsatt savnet etter forliset. Foto: ntb scanpix