Samtidig nektes opposisjonsledere i eksil å stille til valg.

Til tross for en opprivende borgerkrig som har kostet over 150.000 menneskeliv, opplyser parlamentets talsmann at det skal holdes presidentvalg i landet om under to måneder.

– Presidentvalget skal holdes 3. juni, mellom 7 om morgenen og 7 på kvelden, opplyste Mohammad al-Lahham i et møte i parlamentet mandag.

Tidligere denne måneden sa landets informasjonsminister Omran al-Zohbi at kandidater til presidentvalget må registrere seg i løpet av de ti siste dagene i april.

Det var på forhånd planlagt at valget skulle holdes innen juli, men nå er altså en endelig dato satt. Til det syriske nyhetsbyrået SANA har al-Zohbi sagt at «et overveldende flertall» ønsker at omstridte Bashar al-Assad, som har vært president i Syria siden 2000, skal gå løs på en tredje periode.

Al-Zohbi har også sagt at det ikke er en motsetning mellom å arrangere presidentvalg og fortsette fredsforhandlinger med opposisjonen.

Syrere utenfor landegrensene må avlegge sin stemme innen 28. mai. Nye valglover gjør at presidentkandidatene må ha bodd i Syria det siste tiåret. Dette skal være et grep for å hindre opposisjonsledere i eksil i utlandet å stille til valg.