Barcelona er en merkevare større enn de aller fleste i verden. Og det er det ikke bare klubben selv som drar nytte av når det skal selges varer med Barcelona-logo. Også folk med mer lyssky virksomhet så potensialet.

Hasjsjokolade

Men det gikk ikke helt som ønsket for de ni som laget sjokolade preget med logoen til Barcelona.

For ifølge spaniaavisen.no er ni personer arrestert i Alicante og Valencia, mistenkte for å ha produsert og solgt «hasjsjokolade» med marihuana og halusinogene sopper.

Det spanske nasjonalpolitiet fant produksjonstedet i Santa Pola, i Alicante. Samtidig ble det gjennomført sju husransakelser hvor de beslagla tilsammen 21 135 euro (cirka 175 000 kroner) i kontanter, 300 gram sjokolade laget med marihuana og hallusinogene sopper, to biler, fire datamaskiner og 22 mobiltelefoner.

Det var august i fjor politiet startet etterforskingen etter at det ble oppdaget at flere drev narkohandel i byen Elda, i nærheten av Alicante.

Først ble to personer arrestert for kokain-salg, før politiet rullet opp et distribusjonsnettverk som fordeler stoffet til sine selgere i Alicante og Valencia. Disse igjen skal ha drevet detaljhandel og salg av kokain og marihuana.

Messi-snurr

Så er du på ferie, i det som er en typisk norsk feriedel av Spania, bør du takke nei hvis du får tilbud om Barcelona-sjokolade.

Hvis du da ikke vil få følelsen av hvordan det er å bli driblet av Messi da.