Minst seks mennesker ble drept i nye israelske angrep på Gazastripen natt til fredag, ifølge palestinsk helsepersonell.

En 33 år gammel mann ble drept da huset hans i Gaza by ble bombet. Samtidig skal fem mennesker ha blitt drept i et angrep som rammet et hus som tilhører et medlem av den væpnede gruppen islamsk hellig krig i byen Rafah.

Til sammen er over 80 mennesker drept i det israelske angrepene på Gazastripen de siste dagene, ifølge nyhetsbyrået AFP. Flertallet av de drepte skal være sivile.

Helsevesenet nær kollaps

Mangel på medisiner, drivstoff og utstyr har brakt helsevesenet på Gazastripen og Vestbredden til randen av kollaps, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Situasjonen har forverret seg som følge av de israelske angrepene på Gazastripen. Et stort antall sårede blir brakt til sykehus, i tillegg til at flere helseinstitusjoner er rammet av bombeangrepene.

- Ett sykehus, tre klinikker og et anlegg for avsalting av vann i en flyktningleir har fått skader, heter det i en uttalelse fra WHO.

Ifølge ambulansetjenesten på Gazastripen er over 80 mennesker drept siden de israelske angrepene ble trappet opp tidligere denne uken. Flertallet av de døde skal være sivile, og over 600 mennesker er såret.

Samtidig som israelske fly og droner har bombet mål i Gaza, har Hamas og andre væpnede palestinske grupper skutt et stort antall raketter mot Israel. Så langt er det ikke meldt om alvorlige personskader på israelsk side.

Beskutt fra Libanon

Et område nord i Israel er blitt truffet av et prosjektil skutt ut fra Libanon, ifølge den israelske hæren. Prosjektilet traff et åpent område mellom byene Metula og Kiryat Shmona fredag morgen uten å forårsake skader.

Ifølge en talsperson for den israelske hæren er det foreløpig uklart om det dreier seg om en bombekastergranat eller en rakett.