Tre palestinere ble drept i tre flyangrep på Gazastripen, og to israelske soldater ble drept i sammenstøt med Hamas-krigere inne på den tett befolkede enklaven.

De tre angrepene på Khan Younis, Beit Hanoun og Beit Lahiya førte dødstallet på palestinere opp til 539, hvorav et stort flertall er sivile, mens 29 israelere er drept.

Volden spredte seg mandag også til Vestbredden, der det i flere uker har vært spent. Mandag skjøt og drepte israelske soldater en palestinsk mann mens de prøvde å spre demonstranter som kastet steiner.

I Nablus-området ble en israeler alvorlig såret da en palestiner åpnet ild mot bilen hans.

John Kerry kom til Kairo mandag kveld i håp om å få meklet fram en våpenhvile. På et møte med FNs generalsekretær Ban Ki-moon kunngjorde han at USA skal gi 47 millioner dollar i humanitær hjelp til Gaza.

Han sa at USA er dypt bekymret for de menneskelige konsekvensene på Gazastripen av det han kalte Israels legitime rett til å forsvare seg.

- Ingen land kan bare stå og se på når de blir angrepet med raketter, men som alltid, i alle typer konflikter, er det bekymring for de sivile – kvinner, barn og samfunn som blir fanget i konflikten, sa han.

Kerry planlegger å bli i Kairo til onsdag. Det er ikke klart hvor han drar da, men trolig skal han møte emiren av Qatar, som har nære forbindelser til Hamas. Hamas' leder Khaled Meshaal bor også i Qatar.