Den fire år gamle gutten Samih Ijneid ble ifølge Ashraf al-Qudra i Gazas ambulansetjeneste drept da israelsk artilleriild traff et hus øst for Jabaliya mandag.

Det er det første dødsfallet som er meldt siden partene tok en uformell pause i kamphandlingene i helgen.

Før meldingen om fireåringen opplyste UNICEF at antallet drepte barn på Gazastripen hadde steget til 226 – det yngste barnet var bare tre måneder gammelt. Nesten 2000 barn er i tillegg såret i Israels tre uker lange offensiv, ifølge FNs barnefond.

Slutter å snakke

Hele 194 000 traumatiserte mindreårige trenger nå umiddelbar krisehjelp.

– Mange av disse barna opplevde offensiven i 2008 og 2009 og går nå gjennom det samme igjen. Noen har sluttet å snakke, flere blir stille og innesluttet, gråter mye om natta, tisser i senga, har mareritt, sier kommunikasjonsrådgiver Helene Sandbu Ryeng i UNICEF Norge til NTB.

Barnefondets ansatte på stedet forteller om panikk ved lyden av droner eller fly.

Flyktninger

Tallet på internt fordrevne som følge av den militære opptrappingen er nå oppe i 215 000 mennesker, minst halvparten barn, sier hun. Flyktningene trenger forsyninger.

– Våpenhvilen i helgen var et kjærkomment pusterom hvor vi fikk inn ganske mye hjelp og prioriterte mat, medisiner og drivstoff. Men med de behovene som finnes nå, så er det ikke nok, sier Sandbu Ryeng