Mens israelske droner fløy over husene, rystet kraftige eksplosjoner Gaza by med få minutters mellomrom natt til tirsdag. Den 22. dagen med krigføring var i gang.

Ifølge en talsperson angrep det israelske forsvaret rundt 70 mål, og nyhetsbyrået Reuters melder om 30 drepte palestinere. Ifølge AFP ble 26 drept i nattens angrep. Frykt og panikk preget igjen området etter at partene hadde hatt en uoffisiell pause i kamphandlingene i helgen.

Haaretz skriver at huset til Hamas' politiske leder Ismail Haniyeh var blant målene. Det var også huset til sjefen for Shujaiyeh-bataljonen, finansdepartementet i Gaza og bygningene som huser Al-Aqsa Radio og Al-Aqsa Television.

– Mitt hus er ikke viktigere enn de andre til vårt folk. Ødeleggelsen av stein vil ikke knekke viljen vår, og vi vil fortsette motstanden til vi oppnår vår frihet, heter det i et sitat fra Haniyeh på Hamas' hjemmeside.

Blant annet skal sju personer ha blitt drept i et angrep mot Rafah. Kort tid etterpå ble de meldt at seks andre var drept i et angrep mot Bureij-flyktningleir.

Varsler

Tusenvis av palestinere i utkanten av Gaza by fikk mandag tekstmeldinger og telefonoppringninger fra den israelske hæren der de ble bedt om å flykte fra hjemmene sine umiddelbart.

I Tel Aviv og andre israelske byer luftvernsirener for å varsle innbyggerne om rakettangrep, og ifølge det israelske forsvaret ble det skutt flere raketter fra Gazastripen.

Israelerne meldte ikke om noen drepte eller sårede gjennom natten, men mandag kveld ble fem israelske soldater drept da væpnede palestinere forsøkte ta seg inn i Israel gjennom en tunnel. En av palestinerne ble også drept i trefningene som fant sted ved Nahal Oz, nær grensen til Gazastripen.

Langvarig

Israels statsminister Benjamin Netanyahu varsler at offensiven mot Gazastripen kan komme til å bli langvarig. Statsministeren sier israelerne ikke vil gi seg før de får bukt med palestinske rakettangrep og ødelagt nettverket av tunneler som blir brukt av de væpnede palestinerne.

– Vi må være forberedt på en langvarig kamp. Israelske borgere kan ikke leve med trusselen fra raketter og fra dødstunneler, sa Netanyahu i en radiotale mandag.

Rundt 1.100 palestinere er drept siden starten på den siste Gaza-konflikten i begynnelsen av juli. På israelsk side er 53 soldater og tre sivile blitt drept i krigshandlingene