Rådmannen foreslår nå å reise et nytt tilbygg til barneskolen, foreta mindre ombygginger av hovedbygget og oppgradere uteområdet. Prosjektet er kostnadsberegnet til 75 millioner kroner.

- Skolen har betydelig behov for oppgradering i hovedbygget. I tillegg har vi det veldig trangt, både inne og ute. Vi har kanskje byens trangeste skolegård. Hvis vi nå får et tilbygg, en oppgradering av hovedbygget og en ny skolegård, så blir vi svært fornøyde, sier Aida Bye, rektor ved skolen som ligger i Bergsbakken mellom Tyholt og Singsaker.

Hun er spent på hva som blir vedtaket når saken behandles i bystyret torsdag.

Dødsliste

Berg var en av de skolene som sto på kommunens dødsliste for sju år siden. Årsaken var at rådmannen anslo at det ville koste 170 millioner kroner å rehabilitere skolen, noe som provoserte eiendomsutvikler Ivar Koteng: – Er det dronning Sonja som er kommunens byggeleder? uttalte han til Adresseavisen.

En massiv mobilisering førte imidlertid til at skolen fra 1931 ble reddet, og nå er det omsider klart for rehabilitering. Rådmannens forslag innebærer at den midlertidige paviljongen fra 1967 skal rives. Denne skal erstattes av et nytt tilbygg for mellomtrinnet på nærmere 1200 kvadratmeter, på vestsiden av bygget. Deler av hovedbygget skal bygges om slik at en får en bedre utnyttelse av arealene, og ikke minst får bedre luftkvalitet. Ombyggingen vil også gi skolen bibliotek og naturfagrom, samt at den gamle oljekjelen kan bli byttet i varmepumpe.

Klatrevegg

Rådmannen foreslår også en betydelig oppgradering av uteområdet. Skolegården er altfor liten i forhold til dagens krav til utearealer, og i tillegg har Miljøenheten pålagt kommunen å sikre jordmasser.

Nå foreslår rådmannen tiltak for å legge bedre til rette for uteaktiviteter. Ny balløkke med kunstgress, klatrevegger, sandkasser, amfi, sklier og stier er planlagt.

Flytter elevene

Prosjektet var i utgangspunktet kostnadsberegnet til 45 millioner kroner, men kostnadene har nå økt til 75 millioner kroner. Da oppvekstkomiteen behandlet saken, ble det stilt spørsmål ved denne kostnadsøkningen.

Forklaringen var at prosjektet i utgangspunktet bare omfattet riving av paviljongen og et nytt tilbygg. Nå er prosjektet utvidet. Som følge av at tilbygget vil innebære en stor forringelse av utearealet, må skolegården oppgraderes. I tillegg er ombyggingene av hovedbygget kommet til i ettertid. Samlet utgjør dette en kostnadsøkning på 26,7 millioner kroner.

Rundt 90 elever i 6. og 7. trinn flyttet ved skolestart til Brøset. Ifølge rådmannen kan det bli behov for at alle elevene flyttes til Brøset en periode. Berg skole har rundt 320 elever.

Byggeprosjektet skal være avsluttet i oktober neste år.