Rådmannen i Trondheim har regnet ut at sykefraværet i kommunen koster en halv milliard kroner i året. Kommunen har ikke klart å vinne kampen mot det store sykefraværet.

Det legemeldte sykefraværet for landet som helhet var i 2. kvartal i år på 5,8 prosent, et nivå der fraværet har ligget nokså stabilt de siste årene. I Trondheim kommune var fraværet i fjor 9,6 prosent. Da hadde det gått noe ned fra 9,8 året før. På det verste lå det rundt tolv prosent.

Dette er gjennomnsnittstall for kommunen som helhet. Barnehager og helse- og omsorgssektoren har det høyeste fraværet. For helse- og velferdssentrene var fraværet i 2014 på 16,8 prosent. Det relativt nyåpnede Dragvoll senter hadde et sjokkartet fravær på hele 22 prosent. Det betyr at nesten en firedel av de ansatte var borte fra jobb til enhver tid.

Hadde en privat bedrift hatt et så høyt sykefravær, hadde det betydd kroken på døren for virksomheten. Fravær er kostbart. Det betyr redusert produksjon og store utgifter for storsamfunnet. I det offentlige forsvinner kostnadene ved sykefraværet lett i de store tallene. Men det må betales. Kostnadene må dekkes inn gjennom redusert produksjon av andre tjenester.

Trondheim kommune har i årevis slitt med høyt sykefravær. Generelt viser det seg at fraværet er høyest blant ufaglærte. En rekke organisasjonsmessige tiltak har vært prøvd, uten at kommunen har klart å komme til roten av problemet. Sykefraværet har gått noe ned over de siste årene, men ligger fortsatt for høyt altfor mange steder.

Sykefravær er i stor grad et spørsmål om ledelse ved den enkelte enhet. Det handler om alt fra det å finne praktiske løsninger i arbeidet for å redusere slitasje på personalet, heve de ansattes faglige kompetanse, det handler om trivsel, motivasjon, arbeidskultur og holdninger til fravær.

Sentrale ledere på administrativt og politisk plan har et overordnet ansvar for å intensivere arbeidet med å få ned sykefraværet. Årsaker til fraværet må undersøkes, og kommunen må ha vilje til å lete etter nye løsninger på problemene. Trolig må grunnbemanningen økes i mange deler av omsorgssektoren der bemanningen er marginal.

På alle nivå må det tas mange krafttak for å redusere sykefraværet. Trondheim kommune har ikke råd til å sløse bort store beløp på fravær fra jobben.