HURRAAA!! roper musa Burre og hopper ut av den øverste senga i køyesenga på rommet til ham og Lynet.

Så springer Burre bort til adventskalenderen som henger på veggen. - Å, jeg lurer veldig på hva som er inne i, sier Burre og slikker seg om munnen.

- Hvorfor er du så spent? Det er jo du selv som har lagt inn i alle lukene, sier Lynet og gjesper.

«Nå er det luke igjen, og nå er det hurrafest igjen, og Nisseposten varer helt til jula», gauler Burre, åpner kalenderen og slafser i seg ostebiten i luke 1. Så løper han ut av rommet og inn på Stornissens rom for å snakke om Hurrafesten.

Hvert år når Nisseposten åpner har Burre, Lynet, Stornissen og alle musene og nissene i Nisseposten en kjempediger hurrafest hvor de feirer at Nisseposten begynner.

Nest etter julaften, 17. mai, nyttårsaften og bursdagen, synes Burre Hurrafesten er det beste som fins.

Burre synger så høyt at lyden av sangen hans høres helt ned i kjelleren der den fæle Rottebanden holder til.

- Sjef! Nå synger Burre hurrafestsangen! roper Skrekk & Gru til rottesjefen Rottaoli.

Neste etter julaften, synes Rottebanden Hurrafesten er det verste som fins. For det betyr at det er advent og snart jul og Rottebanden synes alt som handler om jula er grusomt.

- Jeg vet! Gjør klart for Aksjon Hurrafest! I år skal vi ødelegge festen til de ekle musene og nissene! Jeg kan nesten ikke vente med å se trynene til Burre og Lynet og Stornissen! sier Rottaoli og ler en nifs latter - -HÆHÆHÆHOHOHOHÆHÆHÆ!!

Ikke lenge etter, akkurat da Burre og Lynet spiser frokost sammen med Stornissen og snakker om alt som skal skje på Hurrafesten om kvelden, banker det på døra.

Da Lynet åpner står det en kjempediger pakke på trappa. - Dra meg sidelengs gjennom musefella! Hva er dette for noe? lurer Lynet.

På pakken er det festet en lapp: «Gratulerer med hurrafesten! Kos dere med gaven! Hilsen Hurranissene».

Hvem er Hurranissene? Hva er det i pakken? Hva var det i luken du åpnet i kalenderen din i dag? Følg med på den pakkete fortsettelsen i morgen.