Steen Fosse studerer første år på elektronisk systemdesign og innovasjon ved NTNU. Når han snakker med Adresseavisen har han akkurat vært på intervju med Ingeniører uten grenser.

- Det er en organisasjon som minner litt om Leger uten grenser, bare med ingeniørtjenester. Elektronikk er kanskje ikke det første folk tenker på når man snakker om humanitært arbeid, men i dagens hverdag handler mye om å få teknologi ut til disse menneskene, sier Steen Fosse.

Etter studiene kan han tenke seg å jobbe med å lage teknologi som gjør det enklere for mennesker i andre deler av verden.

- Det er veldig dumt når Vesten går fra dem innen teknologi, og de kunne hatt nytte av for eksempel en billig og enkel smarttelefon, sier Steen Fosse og legger til at tverrfaglig samarbeid med medisin også er en stor del av studieretningen.

Ett kjøkken, 110 studenter

Steen Fosse flyttet til Trondheim fra Oslo i høst, og er svært fornøyd med valg av studieby.

- Trondheim er en by jeg allerede er blitt veldig glad i. Det er gøy å studere her oppe, og noe av det flotteste er studentmiljøet, sier Steen Fosse.

Han bor sentralt på Teknobyen studentboliger, som ligger et steinkast unna NTNU Gløshaugens.

- Det er sagt at det er Norges største kollektiv. Nå er vi 110 som deler kjøkken med åtte kjøkkenstasjoner. Det er veldig sosialt og vi er mye sammen på kjøkkenet, det er «the place to be». Men selvsagt blir det litt kaos iblant også, selv om det vaskes daglig, sier Steen Fosse.

Lager elektronisk hund

I tillegg til studiene spiller Steen Fosse tuba i to korps; Bispehaugen og Studentorchesteret Dei Taktlause.

- Jeg gjør mye og føler det er viktig å engasjere seg litt. Det er veldig gøy å spille tuba som en hobby, men det er ikke noe jeg vil satse på. Jeg liker å jobbe med realfag og utfordringer, og det får jeg hvert fall her, sier Steen Fosse.

Ved studiestart i høst ble han kastet rett inn i et prosjekt for Vitensenteret. Steen Fosse forklarer at de skulle lage en elektronisk hund for å illustrere fenomenet klassisk betinging.

- Hvis du for eksempel gir en hund en kjeks og spiller av en lyd samtidig, vil den etter hvert bli glad når den hører lyden selv om den ikke får kjeks. Det skulle vi illustrere. Hunden skal vi jobbe videre med neste år og målet er å levere et ferdig produkt til Vitensenteret. Det er veldig gøy å jobbe mot næringslivet. NTNU er blitt mer praktisk orientert innenfor mange av studiene de siste årene, og det er veldig bra, sier Steen Fosse.

Adressevisen møter hver uke en ny byborger i Trondheim. Nedenfor kan du lese om noen andre møter vi har hatt med folk:

Realiserte kafédrømmen

Gjør neglesuksess med Instagram

Endre (35) vet hvilket sjekketriks som stort sett funker