Nederlandske Meike Wortel og Yke Smit vant turneringen foran T.E. Grude og L.A. Johansen, med P. Tøndel og G. Grøtheim på 3.plass. Hele 57 par deltok! Søndag var det lagturnering.

Hva ville du åpnet med som nord? I vanlig system åpnes med 1 i farge fulgt av hopp i grand for å vise 18-19. Enkelte valgte å være optimistiske fra start og smalt til med 2 grand for å vise 20-21. Det er ikke helt galt, en bra femkorts farge og fine honnører over alt gjør at hånden nok er verd nesten 20 poeng. Der hånden ble oppgradert til 2 grand fikk N/S det lett.

Om nord viste 20-21 måtte nesten syd melde storeslem. Det er tolv toppstikk og muligheter for det trettende i begge minorfargene. En enkel og god måte å spille dette på er å toppspille ruteren først for å se om den fargen gir fire stikk. Hvis ikke kan kløverfinessen forsøkes senere, og om øst har fire ruter med knekten blir det en såkalt show-up-skvis mot han.

Slik det satt fikk alle unntatt ett N/S-par tretten stikk. En spiller må ha tatt ruterfinesse med tieren da han noterte kun 490 i 3NT. Fem par delte toppen for 1520 i 7 grand, deriblant toerne, Grude-Johansen. Vinnerparet Wortel-Smit satt Ø/V og fikk omtrent samme score den veien for å sitte mot 3 grand med tretten stikk. Fire par fikk ca. 70% for 7 hjerter med tretten, og å spille 6 grand ga litt under middels.

Her kan du lese mer om bridge.