Simonsen-E.Berg sitt lag tapte semifinalen, men likevel god innsats av de nye landslagsparet. Det lover godt for Norge i EM i juni. Her var det tilfeldig hvor poengene havnet. Utviklingen av system har vært god blant norske topp-par, og det er ingen tvil om at metodene som nå brukes er mer nøyaktige enn det som tidligere ble brukt. Men det klaffer ikke alltid. Hva åpner du med som syd? Litt for sterk for 15-17 grand?

Berg åpnet med 1 kløver. Simonsen sa 1 hjerter som viser 4+ spar i deres system. Bør syd hoppe til 2 grand for å vise 18-19, eller er det best å si 1 spar? Syd sa 1 spar (trekorts støtte), og da nord meldte 1 grand løftet syd til 2 grand som nord passet.

Hvis det åpnes med 1 grand blir det kontrakten. Om syd hopper til 2 grand i andre runde (18-19) løfter vel nord automatisk til 3 grand med sine 7 hp. Er ikke syds 2 grand i Berg-Simonsens sekvens samme sak? I så fall burde kanskje nord sagt 3 grand, men det var ikke teoretisk sett så galt å stoppe. Det er åtte stikk, og det niende kan kun komme ved å spille ruter til kongen.

Halvparten av gangene har øst esset, og da blir det minst en bet. Men her var det +400 ved det andre bordet, 6 IMP ut i stedet for tilsvarende inn om ruter ess sitter bak. 3 grand ble meldt ved alle de tre andre bordene i semifinalen.

Her kan du lese mer om bridge.