Vest åpnet med svake 2 hjerter. Nord doblet, og øst sa 3 hjerter før syd avsluttet med 4 spar. Hjerter konge kom ut fulgt av hjerter til østs ess. Derfra kom trumf. Det ser ut som resten står, men det kan bli rutertaper om knekten sitter fjerde.

Hvem tror du eventuelt har ruterlengde? Øst er favoritt, for vest har seks hjerter, øst kun tre. Så ess-dame i ruter ser riktig ut, da oppdages om øst faktisk har knekten fjerde, og den kan fiskes opp. Først tas trumfen tas ut, og det viser seg at vest startet med singel trumf. Da endrer det seg litt, for begge har vist syv kort (vest en spar og seks hjerter, øst fire spar og tre hjerter). Hvem har eventuelt ruterlengde?

Ruterspillet haster ikke. Det er grandspill nå, bare ruter og kløver gjenstår. Utsett rutervalget og ta kløverstikkene. Da får du kanskje svar!

Siden vest kun har bare to kløver er det plutselig klart at han har ruterlengden, for han startet med en spar, seks hjerter og bare to kløver. Øst kan ikke ha fire ruter, så det er sikkert spill for elleve stikk. Ruter ess, ruter til kongen, og sitsen syd allerede vet om åpenbarer seg.

Markert finesse over vests ruter knekt tas, elleve stikk. Det gir hele 75%, mens slurvete spill og kun ti stikk ville gitt en nitrist score. Det startet med at øst var favoritt til å ha ruterlengde, men endret seg, og til slutt var det åpne kort.

Her kan du lese mer om bridge.