Syd er i 5 spar etter at Ø/V var med til 5 kløver. Kløver dame kommer ut, syd trumfer og spiller spar ess. Øst legger damen. Det handler om å unngå to tapere i ruter og en i hjerter.

En kan spille på hjerteren, men om det ikke gir noe ekstra må ruteren løses med kun en taper. Det er ikke lett med slik farge, det er ikke nok at øst og vest har en ruterhonnør hver siden N/S mangler nieren.

Innspill kan ofte være løsningen når man har slike farger som denne ruteren, en farge man helst ikke ønsker å spille selv. I tredje stikk spar til knekten og kløver til stjeling fulgt av hjerter konge og hjerter til esset. Dette er igjen:

Ø/V har ikke fått noen stikk. Kløver 10 spilles, og syd kaster sin siste hjerter! La oss si øst er inne. Om han spiller liten hjerter kastes en ruter.

Hjerter knekt ville blitt godspilt selv om vest hadde hatt damen, og knekten ville i så fall gitt avkast for syds siste rutertaper. Hvis øst spiller kløver trumfes hos nord med ruteravkast hos syd.

Øst skifter nok til ruter. Da legges lavt, og vest er inne. Ruter derfra er til saks. Om vest hadde hatt liten hjerter å fri seg med dekkes med knekten. Enten vinner den stikket, eller om øst har damen sitter hjerteren 3-3, og den fjerde hjerteren blir i så fall god og gir ruteravkast.

Her har ikke vest mer hjerter, og han må spille ruter til saks, eller kløver som gir stjeling og ruteravkast.

Her kan du lese mer om bridge.