I dag starter årets store sjakkbegivenhet på Østlandet. Oslo Chess Festival har et premiefond på cirka 120 000 kroner og består av en åpen stormesterturnering, en laglynsjakkturnering og en hurtigsjakkturnering. Alle turneringene spilles på Scandic Hotel Fornebu. Primus motor Pål Nordquelle lover god nettdekning av festivalen med strømming av sjakktrekk og video.

Det er i skrivende stund 176 spillere påmeldt til hovedturneringen, inkludert 12 stormestere. GM Aryan Tari (2570) som er fjerderangert, er Norges fremste håp. Andre meritterte norske deltagere er årets norgesmester Johan Salomon, GM Torbjørn R. Hansen, sjakkolympier Nicolai Getz og tidligere norgesmester Frode Elsness. I tillegg deltar mange av Norges unge sjakktalenter.

Tari varmet opp til Oslo Chess Festival med en solid sjetteplass i Västerås Open sist helg. Vi skal se 17-åringen i aksjon mot en lavere rangert svensk spiller i siste runde av hurtigsjakkdelen.

Hvit har tre bønder og løper mot svarts tårn i sluttspillet i diagramstillingen. Det gir en klar materiell fordel, men til fratrekk kommer to par med dobbeltbønder. Svart kan derfor håpe på remis, men i denne konkrete stillingen fant Tari en forsert vinstvariant.

36.g6! Svarts e-bonde sperrer for tårnet slik at svensken ikke klarer å stoppe hvits fribønder. 36...Ke8 37.c6! Tb5 38.c7 Kd7 39.g7 oppgitt,

1-0.

Her kan du lese mer om sjakk.