Prisen E.C. Dahls får inkluderer både selve restauranten, puben og det nye bryggeriet som er oppført i lokalene til bryggeriet i Strandveien ved Nyhavna.

Eiendomsprisen ble delt ut på Midt-Norsk eiendomskonferanse tirsdag, som arrangeres av Næringsforeningen i trondheimsregionen, Danske Bank og Norion næringsmegling.

Utypisk vinner

Det er ikke typisk at et utviklingsprosjekt av denne typen vinner prisen. De siste årene er det i all hovedsak nybygg som har vunnet.

I fjor vant Stålgården nord på Sluppen. Bygget er oppført av Kjeldsberg Sluppen og selskapet Evry er blant leietakerne. Året før vant Handelshøyskolebygget til Høgskolen i Sør-Trøndelag prisen.

Litt lenger tilbake, i 2012, vant Clarion-hotellet på Brattøra prisen.

- Tatt vare på arkitektur

I år har juryen blant annet lagt vekt på at utbyggerne har klart å ha tatt vare på den gamle arkitekturen, samtidig som utbyggingen representerer noe nytt for byen.

I begrunnelsen skriver juryen:

«Prosjektet er resultatet av en vågal idé og et tett samarbeid mellom utvikler (Ringnes E.C. Dahls Eiendom AS) og leietaker (E.C. Dahls Pub & Kjøkken som er de samme aktørene som 2 rom og kjøkken). Her er gammel utvendig arkitektur tatt vare på, og man har skapt en urban atmosfære innvendig. Det ferdige prosjektet har skapt mange nye og spennende arbeidsplasser, og juryen er sikker på at vi gjennom denne forvandlingen ser starten på en rivende utvikling for en hel bydel.»

Eiendomsprisen har vært delt ut siden 2001.

Bryggeriet har egen bar og restaurant som er åpen for publikum. Foto: Vegard Eggen
E.C. Dahls pub og kjøkken vinner Eiendomsprisen for 2016. I juryens begrunnelse heter det: «Her er gammel utvendig arkitektur tatt vare på, og man har skapt en urban atmosfære innvendig.» Foto: Vegard Eggen
E.C. Dahls Pub og Kjøkken fikk eiendomsprisen for 2016 som deles ut av Næringsforeningen i trondheimsregionen, Danske Bank og Norion næringsmegling. Fra venstre: Bent R. Eidem (Danske Bank), Berit Rian (Næringsforeningen), Alexander Skjefte (E. C. Dahls Pub og Kjøkken), Kristian Berger (E. C. Dahls Pub og Kjøkken) og Knut Efskin (Norion næringsmegling).