- De har tatt for mye Møllers tran, konkluderer Ottar Michelsen (SV) etter å ha sett kostnadsbildet.

Han er glad for at Arbeiderpartiet nå er med på sende det han selv mener er et tydelig signal til utbyggerne: De kan ikke regne med den kommunale drahjelpen som de forutsetter.

- Planene slik de foreligger nå, er ikke realistiske, innrømmer også skiparkentusiast Geir Waage (Ap).

- Nå må utbygger gjøre en betydelig jobb for å finne finansiering, slår skiparkvennlige Ingrid Skjøtskift (H) fast.

Les kommentaren: Så langt, men ikke lenger?

- Krever for mye

Skiparken oppgir et investeringsbudsjett på nærmere 72 millioner kroner. De har en egenkapital på 2,5 millioner, og gaver på 6 millioner kroner. I tillegg til kommunens 10 prosent-andel (7,5 millioner), legger de til grunn et ekstra tilskudd på 6 millioner fra Trondheim kommune. Det er særlig noen deler av planene som Michelsen reagerer på:

- De ber om nesten dobbelt så mye som de vanlige 10 prosentene. De ser også for seg at kommunen skal betale for utbygging av parkeringsplasser samt å rydde skogen og plante igjen gamle traseer. I tillegg vil de at kommunen skal kjøpe bakketid. Dette mener vi i så fall må ut på anbud, sier Michelsen.

Truet med brudd: Venstre, SV, MDG, KrF og Sp truet med brudd på grunn av det omstridte skiparkanlegget i hjertet av Bymarka.

Hans forslag på vegne av storkoalisjonen ble vedtatt tirsdag. Her heter det blant annet:

«Formannskapet finner (...) grunn til å understreke at det ikke vil være naturlig å gi økonomisk støtte ut over 10 prosent av investeringsbudsjettet og statlige tippemidler. Dette betyr at det ikke bør kalkuleres med at kommunen tar det økonomiske ansvaret for opparbeidelse av parkeringsplasser, rydding av skog, revegetering av gamle nedfarter, eller lignende.»

Formannskapet understreker også at eventuelt kjøp av skidager må ut på anbud.

Les lederartikkelen: - Ikke vinterpark for enhver pris

- Håper de revurderer alt

SV, Venstre, Sp, KrF og MDG har tidligere i år gått ut i Adresseavisen og truet med brudd med Rita Ottervik og Arbeiderpartiet dersom de ikke høres i denne saken.

- Planene fremstår mer og mer som et luftslott, økonomien henger rett og slett ikke sammen. Jeg håper dette gjør at de revurderer hele planen, sier Michelsen.

Planer for Gråkallen vinterpark, som trolig må nedskaleres siden politikerne nå signaliserer at vinterparken ber om for mye fra kommunen.

Geir Waage er bekymret for dialogen mellom vinterparken om rådmannen, som han mener er for dårlig:

- De må få en reell behandling og fremlagt søknaden sin for bystyret, sa Waage i formannskapet.

Hilde Opoku (MDG) kaller Aps signaler tirsdag en gledelig utvikling i saken. Ingrid Skjøtskift (H) sa var opptatt av risiko:

- Det er annen risiko med en vinterpark enn en idrettshall. Tapsrisikoen må få egen vurdering, ikke hos banken, men hos kommunen, fremholdt Skjøtskift.

Les kommentaren: Liten park med stor sprengkraft

- Billig for kommunen

Styreleder Dag Herrem i Gråkallen vinterpark sier det ikke er uventet at politikerne er negative:

- Etter å ha lest rådmannens saksfremlegg, er jeg ikke overrasket. Rådmannen er ekstremt negativ, og han drar på hardt på kostnadssiden for å vise frem at dette er ekstremt dyrt. I realiteten er det et billig anlegg for kommunen, slik vi ser det, sier Herrem.

Han mener fremdeles det er naturlig at kommunen betaler for parkering, særlig når det gjelder den ene av de to planlagte plassene.

- Dere har ennå en stor jobb å gjøre med finansieringsplanen, mener politikerne?

- Vi har gjort en god jobb med å stable på bena egenkapital og gaver, sier Herrem.

Han vil foreløpig ikke si hvem de har fått til sammen 6 millioner kroner fra, annet enn at det dreier seg blant annet om veldedige legater.

- Dere ber om 6 millioner fra kommunen utover de 10 prosentene som politikerne vil gi dere?

- Ja, og hvis vi ikke får det, må vi bare nedskalere planene. Det betyr at vi må ta ut de minst lønnsomme delene, særlig de som retter seg mot småbarnsfamilier. Da sitter vi igjen med et dårligere anlegg, sier Herrem.

- Politikerne vil heller ikke kjøpe bakketid av dere uten et eventuelt anbud?

- Det har ikke så mye å si for oss. Det ville vært hyggelig om vi fikk en avtale, men det er greit med anbudsprosess på dette. Vi har ikke kalkulert med dette på inntektssiden, sier Herrem.

Her kan du lese flere artikler om Gråkallen vinterpark

Vedtok dispensasjon: I september vedtok flertallet i Trondheim bystyre å gi Gråkallen vinterpark dispensasjon fra kravet om at en gang- og sykkelvei må bygges før alpinanlegget kan åpnes.