Direktør Stein Løberg i Trondheim parkering sier at de vurderer å innføre piggdekksensorene til neste vinter. Dette er noe Trondheim parkering diskuterer med Trondheim kommune.

- Fungerer dette, så er det kjempebra. Det er en mye mer effektiv måte å drive kontroll. Dette er noe som absolutt er interessant å se nærmere på, sier Løberg.

- Gjennom å ta i bruk bedre kontrollverktøy håper vi at enda flere betaler piggdekkavgiften enn det som er tilfelle nå, legger han til.

Den nye kontrollmetoden fungerer ved at metallplater en nedfelt i veibanen på enkelte steder. Under platene ligger det sensorer, som fanger opp lyden når biler kjører over platene, ifølge Stavanger Aftenblad.

- Slipper tungvinte løsninger

Piggdekk lager mye mer lyd enn piggfrie dekk, og platene avslører derfor hvem som kjører med piggdekk. Det blir så registrert elektronisk hvem som har betalt avgift og ikke, skriver Stavanger Aftenblad.

- Fordelen er at man slipper tungvinte løsninger som at bilfører må inn på en bensinstasjon for å betale dette gebyret. Dessuten er dette et rettferdig system. Hvis man kan få dobbelt så mange til å betale, er det jo fullt mulig for politikerne å halvere avgiftsnivået, sier daglig leder Ole Bjørn Kleven i Ares Detection til Stavanger Aftenblad. Det er Ares detection som har utviklet teknologien.

Andre kommuner

Trondheim har vært i dialog med Vegdirektoratet og andre kommuner, blant annet Oslo og Stavanger, om å ta i bruk sensorene. Stavanger innfører piggdekkgebyr neste sesong, og da vurderer de å ta i bruk teknologien.

Piggdekkgebyret i Trondheim ble gjeninnført 1. november 2016.