Høsten 2016 solgte Trondheim kommune den gamle presteboligen i Lade alle 78 B. Eneboligen hadde en prisantydning på 5,9 millioner kroner, og ble solgt for 6,5 millioner.

- Nidaros bispedømme leide boligen av Trondheim kommune inntil sommeren 2016. Da hadde ikke bispedømmet bruk for den lenger, og kommunen valgte å selge boligen, sier Simon Eikrem som er eiendomsutvikler i Trondheim kommune.

- Pusset opp for millionbeløp

Det var selskapet Marius Eiendom AS som i høst kjøpte eiendommen fra kommunen. Nå er boligen igjen lagt ut for salg, men til en langt høyere pris enn hva den ble solgt for sist. Prisantydningen er satt til 8,29 millioner kroner.

Marius Eiendom AS kjøpte boligen for å pusse den opp og legge den ut på markedet igjen, ifølge talsperson Ørjan Haverstad. Han sier fire mann har vært i sving med arbeider i huset hver dag siden de overtok det.

- Vi har utført ganske omfattende arbeider. Den største endringen er i kjelleren, der vi har fått etablert en egen godkjent utleiedel. Dessuten er alle overflater i huset pusset opp, og vi har etablert tre nye bad og to nye kjøkken.

Pimpet: Alle overflater i huset er pusset opp, sier Ørjan Haverstad. Foto: Faksimile fra salgsprospektet

Etter oppussingsprosjektet har boligen fått flere soverom og mer primærrom. Da Trondheim kommune solgte boligen i høst hadde den i følge salgsprospektet 3 soverrom og 210 kvadratmeter primærrom. Nå viser det nye salgsprospektet at boligen har 6 soverrom og 247 kvadratmeter primærrom.

Haverstad vil ikke ut med nøyaktig hvor mye penger de har brukt på oppussingsprosjektet.

- Det er snakk om et millionbeløp. Boligen øker ikke med to millioner kroner uten at man investerer, sier han.

- Tror du dere får 8,29 millioner for boligen?

- Ja, det tror jeg så absolutt. Da vi kjøpte boligen var den et slitent objekt som trengte oppussing. Vi har gjort oppussingen og også sørget for utleiedel, sier Ørjan Haverstad.

- Ble solgt til markedstakst

Simon Eikrem i Trondheim kommune ønsker ikke å kommentere at dagens prisantydning er to millioner kroner høyere enn beløpet kommunen solgte boligen for i høst.

- Viser dette at kommunen solgte boligen for billig?

- Vi solgte boligen via en eiendomsmegler og et normalt salgsapparat. Boligen ble solgt til markedstakst, sier Eikrem.