- Vi tar 500 kroner for en sesong på dekkhotellet. Det inkluderer skifte, lagring, vask og sjekk av dekkene og selvfølgelig forsikring, sier dekkbonde og daglig leder i Klett Dekk AS Ola Eggan.

Dermed tar Klett Dekk AS førsteplassen i Adresseavisens store prissjekk på dekkhotell våren 2017. Dekkhotellet er 99 kroner billigere enn det nest rimeligste hotellet i prissjekken, og hele 520 kroner billigere enn det dyreste.

- Det er artig å høre at vi er testvinnere, sier Ola Eggan.

Se hele lista lenger ned i denne saken!

- Tok av mer enn jeg trodde

Bedriften ble startet i 2015, og i tillegg til selve dekkhotellet driver de også med salg av dekk og felger fra bondegården til Eggan på Klett.

- Meningen var egentlig å drive dette ved siden av gårdsdrifta og vanlig jobb. Men i fjor vår begynte det å ta litt mer av enn hva jeg hadde trodd. Da måtte jeg ta et valg og da ble det dette, sier Eggan.

Hotellet: Her i kjelleren under låven lagres dekkene som sjekkes inn på dekkhotellet til Ola Eggan. Foto: Martin Andersen

I dag har bedriften to ansatte i tillegg til Eggan selv.

Dekkene som sjekker inn på dekkhotellet lagres både på gården til Eggan og på gården til faren hans ett lite stykke unna.

- Som bonde har jeg mye plass. Vi fyller opp kjellere, låver og det meste, sier dekkbonden.

I skrivende stund har Klett Dekk AS 114 dekkhotellkunder, men det er plass til flere forsikrer han.

- Hvor mange har du plass til?

- Vi har plass til mange flere. Vi har to gårder å fylle opp, så her er det masse plass å ta av, sier Eggan.

Dekkhotell: Fra gården på Klett driver Ola Eggan dekkhotell. Foto: Martin Andersen

Hele lista

Nedenfor ser du lista over de 21 tilbyderne av dekkhotell som er med i prissjekken, rangert fra dyreste til billigste dekkhotell.

Vi har spurt etter pris på følgende: Ett dekkskift og påfølgende lagring av dekk i et halvt år for en personbil.

Vi har presisert at dekkskiftet skal foregå denne våren ved at det legges om fra vinterdekk til sommerdekk, og at vinterdekkene så skal lagres i et halvt år eller en sesong etter dette.

Tjenestetilbyderne i vår oversikt oppgir at de har ledig kapasitet og at de ikke er forbeholdt spesielle bilmerker.

- Løpende kostnad mer interessant

Vianor har prissjekkens høyeste pris. Dette kommenterer utviklingssjef i Vianor, Casper Bergmann, slik.

- Måten undersøkelsen er laget på gir ikke noe korrekt bilde av prisen på dekkhotell hos Vianor. I undersøkelsen spørres om kostnad for oppstart og avslutning, og ikke om den løpende kostnaden for en vanlig dekkhotellkunde som har hjulene liggende fast hos oss. Det er den løpende kostnaden som er interessant for kunden, mener jeg. For løpende dekkhotellkunder er prisen 980 kroner pr sesong for bytte, lagring, vasking og forsikrig, sier Bergmann.