- Statens vegvesen har videoopptak fra hendelsen. Disse opptakene er levert til politiet, sier Terje Sundfær, som er opplæringsansvarlig i Vegtrafikksentralen i Statens vegvesen region midt.

Det aktuelle kameraet står omtrent midt imellom påkjøringa fra Selsbakk og brua over Okstadbakken.

Foto: Grafikk: Marit Bardal

- Ser bilene før det smeller

Per Christian Stokke, seksjonsleder for etterforskning ved Heimdal politistasjon, fikk mandag se videoen.

- Videoen viser ulykken, beskriver politioverbetjenten, som leder politiets etterforskning av søndagens dødsulykke - hvor mannen i 20-årene omkom i den voldsomme trafikkulykken på E6.

- Belyser videoen hendelsesforløpet?

- Delvis. Vi ser de to bilene i en kort periode før det smeller, sier Stokke.

- Kan politiet si noe om bakgrunnen for hendelsen?

- Ikke foreløpig. Vi vil avhøre en del sentrale folk først, sier overbetjenten.

Satt to personer i den andre bilen

Trøndelag politidistrikt meldte om ulykken på Twitter klokken 23.15 søndag. Da var nødetatene på vei til ulykkesstedet i sørgående felt ved brua nedenfor Tonstadkrysset.

- En person satt fastklemt, han er kjørt til St. Olavs hospital. Tilstand og skadeomgang er ukjent, sa operasjonsleder Ole Petter Hollingen sent søndag kveld.

Klokken 03.38 natt til mandag meldte imidlertid politiet at mannen i 20-årene hadde omkommet som følge av ulykken på E6.

I den andre bilen som var involvert satt det to personer. En mann var sjåfør og en kvinne var passasjer, opplyser Stokke.

- Hva kan du si om tilstanden deres?

- De var til sjekk ved St. Olavs hospital etter ulykken, men er ikke innlagt.

- Har disse noen relasjon til den omkomne?

- Om de har kjennskap til hverandre og om de var på tur sammen - det blir et vesentlig tema i etterforskningen, sier Stokke, og legger til at de to personene i denne bilen er planlagt avhørt i nær framtid.

Mye tyder på at en av ulykkesbilene har havnet i betongfundamentet på brua som går over E6. Vrakdeler lå strødd over en lengre strekning. Foto: Frank Lervik

Stokke karakteriserer ulykkesstedet som et uoversiktlig åsted.

- Både våre krimteknikere og Statens vegvesens ulykkesgruppe har vært på stedet og gjort undersøkelser, sier politioverbetjenten.

Veien åpnet mandag morgen

Adresseavisen var kort tid etter ulykken i kontakt med Per Ottar Solheim, som kom til stedet rett etter trafikkulykken.

- Det ser ut til at en bil har krasjet i kanten av betongen. Det ligger glass og biter over en strekning på 40-50 meter, fortalte Solheim.

Sammen med andre biler som havnet i køen fikk han slippe forbi ulykkesstedet.

- De slapp oss forbi etter 15-20 minutter. Da var veien fortsatt ikke ryddet. Blant annet sto en bil i kjørebanen, ifølge Solheim.

Like etter ble sørgående felt igjen stengt i mange timer.

Klokken 06.37 mandag morgen meldte Vegtrafikksentralen at ulykkesstedet var ryddet og at E6 igjen var åpnet for trafikk i sørgående felt.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.