Baba Danyagiri skriver Signert-innlegg i Adresseavisen.

«Er det du som heter Baba Danyagiri og er skribent i Adresseavisen?» Etter at jeg bekreftet at det var meg, kom det frem at hun «elsket mine kronikker». Hun gikk videre med følgende: «Du er så unik og har en viktig stemme i samfunnsdebatten.» Det var gledelig å høre at hun hadde lest alt jeg har skrevet her på Signert! Vårt korte samspill ble kronet med en god klem. Jeg ble naturligvis både stolt og takknemlig for denne rosende omtalen.

Jeg har blitt vant til daglige kommenterer fra både kjente og ukjente de siste seks årene. Det hender faktisk at samtaler starter med utgangspunkt i et tema jeg har skrevet om. Og hver gang jeg får gode tilbakemeldinger fra leserne, er det naturlig med et tilbakeblikk på hvordan det hele startet. Det var Siri Wahl-Olsen som oppdaget meg i 2009. Hun så at jeg hadde et talent som avisa burde ta tak i og sette pris på, og som dermed gav meg denne unike muligheten. De siste årene har hun vært min motivator og inspirator!

At en kommersiell bedrift som Adressa valgte og fortsatt velger å ha en ghaneser, den eneste med minoritetsbakgrunn blant sine faste skribenter, viser at avisa tør tenke nytt! Jeg flyttet fra Ghana til Norge som 19-åring. Mitt tankegods og mine verdier er en blanding av elementer fra begge land. Jeg tok det for gitt at jeg ikke ble vurdert ut i fra hudfarge, etnisitet, nasjonalitet, kjønn eller religion, men ut i fra min spesielle kompetanse og mitt potensial.

Det er alltid slik at vi mennesker ser på verden rundt oss med de øynene vi har, den bakgrunn vi har, de erfaringene vi har og de verdiene vi har. Men generalisering og overforenkling er også vanlig, og vi mennesker gjør det hele tiden. Generalisering og overforenkling tar ofte ikke hensyn til forskjeller innen kulturer og religioner.

Etter ønske fra styret i Muslim Society, har arbeidsplassen min besøkt hovedsmoskeen i Trondheim en del ganger. Formålet med informasjonsmøtene er først og fremst dialog og rolleavklaringer mellom Trondheim kommune og Bufetat med hensyn til barnevernsarbeid. Med dette som utgangspunkt tenker vi at det vil gjøre det lettere å rekruttere kvalifiserte fosterfamilier blant denne gruppen også. Gjennom disse besøkene har jeg lært at ikke alle muslimer tenker eller oppfører seg på samme måte. Det gjør ikke alle protestanter, eller trøndere, heller!

Tar mann en titt på skribentene som skriver her på Signert, er mangfoldet enormt! Jeg mener personlig at Signert ville ha vært temmelig ensidig hvis alle skribentene så ting fra samme perspektiv. Bare forestill dere en verden der alle hadde felles verdier og skikker? Det er forskjellene i yrke, bakgrunn, etnisitet, kjønn og kultur som gjør hver enkelt skribent så unik. Jeg ser på denne forskjellen som et verdifullt mangfold som bidrar til å berike Signert.

Vi lever i et stadig mer globalisert samfunn, og blant Adresseavisens lesere er det et mangfold av lesere. Jeg mener det er helt nødvendig at dette også gjenspeiler seg i skribentene. Noe avisa har vært flink til. Som fast skribent i Adresseavisa i noen år, har jeg fått lov til rette et skarpt blikk mot samfunnets mangfoldige understrømmer sett fra mitt ståsted, på bakgrunn av de erfaringene og de verdiene jeg har. De tilbakemeldingene jeg daglig får viser at leserne liker det jeg skriver, og blir rørt. Noe som selvsagt gjør meg stolt!

Foto: Kjell A Olsen