– Jeg er konstant i godt humør, sier nyslått iskremselger Simen Wågen (54).

I pinsa åpnet han den ni meter brede og 4,5 meter dype isbaren som er spesialkonstruert for Hennig Olsen Is, bygd på et båtverft på Sørlandet. Foreløpig finnes den kun i ti eksemplarer rundt om i landet.

God hjelp

Sammen med barna Frida (17) og Thomas (13) skal han selge iskrem i Ravnkloa gjennom sommeren. Minstegutten har til og med fått sin egen milkshake på menyen. «Thomas Spesial» er komponert etter intens smaking og blindtesting sammen med flere kamerater. Med seg på laget har de også Frode Stavran, med mange års kaféerfaring fra gamle Choco Boco på Nordre og Noora på Sirkus, hvor han nå jobber i halv stilling.

LES PÅ PLUSS: Jordbærpikene i munus på Solsiden

Wågen skryter av hjelpen han har fått fra Trondheim kommune, City Manager og ikke minst Hennig Olsen Is. Isfabrikanten stiller med kiosk, mens kommunen har gitt en gunstig leieavtale av gategrunn, ifølge Wågen.

– Alle vil at jeg skal lykkes, og det er lav risiko på prosjektet, sier han.

Belgiske vafler

– Hvorfor is?

– Fordi det er ingen andre som gjør noe ordentlig med det. Det er flere bra plasser for burgere, wraps og sushi, men det finnes ikke noe ordentlig isbar i Trondheim, sier Wågen.

På 90-tallet bodde han en periode i Antwerpen i Belgia og fikk smaken på belgiske vafler – ekte belgiske vafler, vel å merke. Det finnes ikke i Trondheim, mener Wågen. Nå får han importert frosne deigklumper fra Belgia som han forvandler til myke kraftvafler i nyinnkjøpt spesialjern.

– Alle får smake på det de har lyst på, og de er ikke nødt til å handle, sier Wågen som er opptatt av å tenke annerledes i alt han foretar seg.

Som fembarnsfar, med barn fra 13 til 30, har han også god oversikt over hva som opptar ungdommen. Han har en sinnrik strategi på de aller fleste sosiale medier, og en «Like» på Facebook gir for eksempel halv pris på softis. Dessuten har han gratis lading av mobiltelefoner på siden av isdisken.

Ville til Brattøra

Isbar-drømmen startet for snart to år siden. Sammen med en av sine sønner gikk Wågen forbi den grønne iskiosken øverst i Nordre. Den var til salgs og Wågen ville handle. Han sikret seg en leieavtale med kommunen på grunnen, men etterhvert viste deg seg at selgeren ikke ville selge likevel. Så kom han i kontakt med Hennig Olsen Is som viste frem sin isbarløsning. Først var planen å sette den opp på Solsiden ved DNB, men det strandet. Dermed ble det Ravnkloa. Men Wågen drømmer om å få satt opp flere lignende løsninger på Brattøra, Solsiden og kanskje på Rosten til neste år.

– Spesielt på Brattøra. Det blir en spennende bydel og det blir så vakkert der nå. Med hurtigbåtene, Hurtigruten, cruisebåter, Pirbadet, Clarion-hotellet, Rockheim og Pirsenteret er det et godt kundegrunnlag, mener han.

Salg hele livet

Wågen har bodd 19 år i Trondheim, men er oppvokst på Majorstua. En ekte «Oslo 3-ramp», altså.

– Jeg hadde en barndom fylt av trygghet, frihet og ansvar, sier 54-åringen som startet med sin første butikkjobb som 12-åring, på den lokale Vivo-butikken.

Han viste seg raskt verdig en lønnsøkning. Siden har det vært salg i ulike formater for Wågen. Han er utdannet dataingeniør og jobbet i mange år med salg med av data- og telefoniløsninger. De siste årene har han leid ut sine salgskunnskaper på det åpne markedet, og han har også vært aktiv som leder i Foreldreutvalget ved Lade skole, Kontaktutvalget på Lade og i Strindheim håndball.

– Jeg er en engasjert fyr, fastslår innehaveren av Simens Isbar.

Frida møtte Frida: Simen Wågens datter, Frida Wågen Olaussen, skal selge is gjennom sommeren. Her sammen med en av helgens kunder, Frida Aamot Holm. Foto: Simen Wågen
Isbaren kom på lastebil fra Isbarkompaniet i Kristiansand tidligere i mai. Firmaet som produserer glassfiberkioskene eies av Hennig Olsen Is og COD AS. Isbaren blir stående gjennom sommeren og utover høsten.
Foto: Simen Wågen
Isbaren løftes på plass i Ravnkloa Foto: Simen Wågen
Foto: Simen Wågen