Vurdert av Christian Skare Stendal

ANDRÉ HANSEN

Kan ikke klandres for scoringen før pause, uheldig på reduseringen på tampen. God med ballen i føttene.

5

JONAS SVENSSON

Tidvis sent inne i duellene første 45. Tettere på ballfører, og mer aktiv fremover, etter.

5

HOLMAR ÖRN EYJOLFSSON

Meget sterk i duellspillet og skaffet bruddet som ga 1-1. Helt sjef i forsvaret.

7

JØRGEN SKJELVIK

Meget svak med ball og måtte redde seg selv med farten to ganger før pause. Mindre trøbbel etter hvilen.

4

MIKAEL DORSIN

Reagerte sent da Midtsjø gikk seg inn i trøbbel. Smartere i posisjonsspillet i andre omgang.

5

MIKE JENSEN

Løp mye, men sjelden farlig første 45. Mer direkte etter pause, og skaffet frisparket før 2-1.

6

OLE SELNÆS

For langt unna ballfører før pasningen som ga baklengs etter halvtimen. Ujevn i pasningsspillet, men lekker detalj i oppbygningen til 2-1.

4

FREDRIK MIDTSJØ

Brutt da han drev for lenge med ball før det første baklengsmålet. Fin stikker før Mikkelsens stolpeskudd, og målgivende på kontringen til 3-1.

5

PÅL ANDRÉ HELLAND

Den største kreative kraften, men ga Svensson lite hjelp defensivt før pause. Deilig frisparkmål.

6

ALEXANDER SØDERLUND

Traff tverrliggeren da målet sto åpent, og nydelig målgivende til Mikkelsen. Sterk i duellene, men ofte frispark imot.

4

TOBIAS MIKKELSEN

Stolpeskudd før pause, sikker med skuddfoten etter. Har fått tilbake skarpheten fra tidlig i sesongen.

7

KAMPFAKTA

Debrecen 2 (1) Rosenborg 3 (0)

Målsjanser: 3-5

1. kamp, 3. kvalikrunde til Europaligaen, Nagyerdei Stadion

Mål: 1-0 Norbert Balogh 33. min., 1-1 Tobias Mikkelsen (Alexander Søderlund) 53. min., 1-2 Pål André Helland 58. min., 1-3 Tobias Mikkelsen (Fredrik Midtsjø) 87. min., 2-3 Adam Bodi 90. min.

Dommer: Neil Doyle, Irland - 6

Gult kort: Jozsef Varga, Dusan Brkovic, Debrecen. Pål André Helland, Rosenborg

Rosenborg:

Møtte et lag med opplagte offensive kvaliteter, og var groggy defensivt i åpningen. Holdt på å miste ballen i farlige situasjoner ved flere anledninger, og ble knallhardt straffet i ubalanse da Midtsjø ble brutt etter drøyt halvtimen. Heldig som slapp unna med kun den før pause. Fikk opp balltempoet tidlig i den andre omgangen, og tvang hjemmelaget til å ligge lavt. Langt mer aggressiv i presset på ballfører og sørget for gode brudd. Hurtig i lengderetning før 1-1 og frisparket som ga ledelse. Disiplinerte som få etter ledermålet, og holdt hjemmelaget unna de store mulighetene. På vei mot drømmeutgangspunktet, måtte nøye seg med et meget godt et.