Vegard Fiske kronet like greit Stjørdals-Blink-debuten med scoring og Dagens Ivers-tittel da Blink imponerte med 3-1 i Førde. Midtstopperen, som er på utlån fra Ranheim ut sesongen, satte inn det viktige 2-1-målet ved bredsiden av foten da kampen sto og vippet i 2.omgangen. Det i tillegg til å være så solid bakover at Adresseavisens utsendte belønnet 22-åringen med børskarakteren 8.

Første Byåsen-seier siden mai

Byåsen har vært 2. divisjons bunnlag i de fire siste rundene, men avanserte én plass med 3-0-seieren borte mot Aalesund 2. I sin redebut for Byåsen var Asgeir Snekvik instrumental til tre meget viktige poeng. Det sammen med Kim Riksvold, som kom på Adresseavisens årets lag i 2.divisjon i fjor, etter en fantastisk sesong med det daværende topplaget Byåsen.

Nå er det en kamp for å overleve for den tradisjonsrike bydelsklubben, men 3-0 på bortebane viser at Byåsen ikke har tenkt til å gi seg uten kamp. De ligger nå fire poeng bak Rødde, på den første plassen over nedrykksstreken.

Rødde og Strindheim tapte - Nardo imponerte i toppkamp

Som på sin side tapte 1-3 mot HamKam på Briskeby. Mikal Haugen Bjørstad ga Rødde ledelsen, men vertene snudde kampen tidlig i 2.omgang. 1-3 var også resultatet for Strindheim som lenge var på vei mot lagets sjuende uavgjort på 14 kamper. Men to baklengs de siste ti minuttene, sørget for at poengene ble med bussen til Elverum.

Nardo imponerte stort i 2. omgangen i toppoppgjøret mot Florø. Etter en jevn kamp før pause, tok hjemmelaget fullstendig over i Nissekollen – og vant til slutt 3-0. Dermed er Nardo på 3.plass, a poeng med serietoer HamKam – men tolv poeng bak opprykkstoget fra Kongsvinger.

Førde - Stjørdals-Blink 1-3 (0-1)

Målsjanser: 4-7

2. Div. avd 4, Førde Stadion. Tilskuere: 330

Mål: 0-1 Alexander Victor Nynes (24) 1-1 Alexander Ødegaard (50) 1-2 Vegard Fiske (65)

Dommer: Jonny Skjerven, Kaupanger IL 8.

Kampkarakter: Topp

Kampen: Førde tok kontrollen med høyt press det første kvarteret, men etter Stjørdals-Blink sin scoring tok gjestene over banespillet og hadde kontroll ut omgangen. Etter pausen fortsatte Blink med god kontroll bakover og var giftige offensivt. En nærmest perfekt gjennomført bortekamp av trener Roar Vikvang sitt mannskap.

NB: Dette var debuten til innlånte Vegard Fiske.

Dagens Ivers: Vegard Fiske

Vurdert av: Andreas Hopen

Førde 4-4-1-1: Ante Knezovic - Runar Heggestad, Vegar Gjermundstad, Carl Joakim Kvist, Eirik Flatjord (Tor Are Dvergsdal 46) - Thor Jørgen Spurkeland(Sindre Austevoll 85), Kristoffer Iversen, Erlend Moen Taule, Eirik Lund Holm - Daniel Kvalvågnes (Alexander Ødegaard 46) - Vegard Savland

Ola Andreas Hoel 6

Alexander Victor Nynes 8 (Jørgen Sollihaug 81)

Marius Augdal 7

Sondre Stokke 7

AaFK2 - Byåsen 0-3 (0-2)

Målsjanser:2-9

2. divisjon, 14. serierunde, Colorline Stadion. Ca 150 tilskuere.

Mål: 0-1 Espen Langørgen (18.), 0-2 Asgeir Snekvik (26.), 0-3 Ørjan Valstrand (49.).

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Gneist IL - 6

Gule kort: Izantullah Ahmadzai, AaFK2.

Kampen: Byåsen med ei solid treningsuke bak seg, gikk respektløst til verks i bunnoppgjøret mot et topptungt AaFK2-lag, der åtte spillere var med fra Tippeligastallen. Ankomsten til Kim Ove Riksvold og Asgeir Snekvik fra Ranheim, har tydelig gitt Byåsen et boost, og duoen var sentral på begge de to første måla. Først serverte Snekvik et korridorfrispark på hodet til Espen Langørgen. Rett etter ble Riksvold felt, og Snekvik satte straffesparket sikkert i mål. Etter Byåsen-dominans de første 25, tok hjemmelaget helt over ballinnehavet, men gjestene lå tett og kompakt, og farlig ble det aldri før pause. Etter hvilen stanget Ørjan Valstrand inn en corner, og AaFK2 fant aldri noe å svare med. Prima laginnsats av et Byåsen-lag, der mange var gode for dagen. Var dette vendepunktet i jakten på fornyet kontrakt i Oddsenligaen?

Dagens Ivers: Asgeir Snekvik

Vurdert av: Rolf Hansen

Lagoppstillinger:

AaFK2: 4-2-3-1: Andreas Lie - Izantullah Ahmadzai, Joakim Barstad, Lars Valderhaug (Sondre Fet, 46.), Daniel Gretarsson - Thomas Skog Martinussen, Fredrik Carlsen (Oddbjørn Lie, 46.) - Henrik Bjørdal, Elias Dalberg, Jørgen Hatlehol (Sebastian Andreassen, 65.) - Mostafa Abdellaoue

Byåsen: 4-2-3-1: Rune Johnsen 5 - Espen Langørgen 6 Iver Furu 7 Håvard Karlsen 6 Ulrik Havnsund 7 - Ole Gunnar Øien 5(Petter Larsen, 77.), Ørjan Valstrand 6 (Roholla Iqbalzadeh, 85.) - Kim Ove Riksvold 7 Asgeir Snekvik 7, Sindre Ohrstrand 6 (Martin Grong Risan, 75.) - Arne Gunnes 5.

HamKam - Rødde 3-1 (1-1)

Målsjanser: 10-3

2 div. avd. 4, Briskeby, 524 tilskuere

Mål: 0-1 Mikal Haugen Bjørnstad, 11 min, 1-1 Kristoffer Hagen 15 min, 2-1 Bajram Ajeti, 46 min, 3-1 Valentin Blaka, 73 min

Dommer: Jørgen Haugen, Kurland - 5

Gule kort: Osei Oviasu og Bajram Ajeti, HamKam, Ståle Singstad Stegavik, Rødde

Kampen: Rødde åpner godt, og får en tidlig scoring når Haugen Bjørnstad stanger inn et nydelig frispark fra Brandtzæg. Får utligningen imot bare noen minutter senere, etter svært sløv markering på corner mot. HamKam tar over kampen utover i førsteomgang, og det blir vanskelig for trønderne når HamKam veldig enkelt får sette 2-1 etter 40 sekunder av andreomgang. Fra da og ut er det bare ett lag på banen, og Rødde får ikke til noe som helst. HamKams raske spisser gjør livet surt for Rødde-stopperne kampen gjennom. Toppscorer Flatgård er usynlig, og får ikke utrettet stort.

NB. Alltid målrikt med Rødde, som har sluppet inn 33 mål så langt denne sesongen, mest i avdelingen. Kun tre lag har scoret flere mål enn Røddes 26.

Dagens Ivers: Niklas Lyngvær Iversen

Kampkarakter: Bunn

Vurdert av: Jon Schjerpen.

HamKam (3-5-2):

Lars Jendal – Tobias Ødegård, Kristoffer Hagen, Osei Oviasu - Truls Jevne Hagen (Nicholas Mickelson fra 89), Fredrik Sjølstad, Aziz Idris, Adnan Haidar (Mikkel Frankmo fra 66), Mathias Pedersen Aasand – Bajram Ajeti, Valentin Blaka (Henrik Lehne Olsen fra 87)

Rødde (4-3-3):

Erik Sivertsen 4

Jørn André Haugdal 3

Mikal Haugen Bjørnstad 4

Christian Eggen Rismark 3

Kristian Andreassen 2 (Ole Martin Devle fra 80)

Niklas Lyngvær Iversen 5

Martin Kristoffer Berdal 2 (Ståle Singstad Stegavik fra 61)

Magnus Bjerke 3

Thomas Nikolaisen Valø 3

Georg Flatgård 3

Kim André Brandtzæg 4 (Erik Brækken fra 84)

Les mer: Fotballkretsen måtte bryte inn i Rødde-bråket

Strindheim- Elverum 1-3 (0-1)

Målsjanser: 5-9

2.div avd 4

Tilskuere: ca 100

Mål: 0-1 Kresimir Jedic (8.min), 1-1 Anders Rye (48.min), 1-2 Robin Hjelmeseth (75.min), 1-3 Sindre Pedersen (87.min)

Dommer: Mathias Smehus Kringstad, Valder 4

Gult kort: Elverum: Emil Lynum

Strindheim:Slet både individuelt og strukturelt defensivt i bakre ledd i og midtre ledd i 1.omg. Havnet ofte i 4-2-4 i omstilling fra angrep til forsvar og etterlot store rom både på sidene i midtbaneleddet og mellom leddene etter balltap. Gjestene tok ledelsen etter corner da Jedic raget over alle og headet inn 0-1 kontant. Kunne og burde hatt straffespark da Krogstad ble sparket på foten i feltet i det 13.min, men også Strindheim kunne fått straffe imot på en hands i feltet i det 30.min. Utover det greide forøvrig den sortkledde seg greit. En god keeper i Magnus Lenes holdt hjemmelaget inne i kampen før pause og reddet to opplagte scoringsmuligheter. I 2.omg kom Strindheim ut som et nytt lag. Engen og Ramstad slo presise crossere og fikk spilt opp vingen Rye rettvendt på venstre. Han utfordret og driblet av Balstad i det 53.min før han svingte ballen oppe i motsatt hjørne. Dette ga vertene ny energi og Strindheim var best det første kvarteret. Flere skudd ble stoppet i blokk, men så skiftet kampen karakter påny. Presset ble med for løst, balansen i laget ble påny borte og bakre ledd stod for høyt og falt ikke av da Elverum slo sine lange mot bakrom. Hjelmseth fikk tid og rom til å sikte inn 1-2 fra 18m. Strindheim la om til tre bak de siste åtte-ti minuttene, men etterga så store overgangsrom etter balltap at gjestene kunne kontre inn 1-3 tre minutter før slutt ved Pedersen.

Dagens Ivers : Magnus Lenes

NB: Spillende trener John Pelu brukte mye tid og energi på slutten av kampen til å diskutere og småkrangle med motspillere. Kanskje det hadde vært bedre energibruk å fokusere på egne spillere og motivere disse for utligning?

Nardo - Florø 3-0 (0-0)Målsjanser: 9-1

2. divisjon avd. 4, 14. runde. Nissekollen kunstgess.

80 tilskuere

Mål: 1-0 Lars Arne Togstad (71. min), 2-0 Martin Johnsen (83. min), 3-0 Olav Skonnord (86. min)

Dommer: Rikhard Haugen Lyng, Kolstad Fotball - 3

Gult kort: Martin Lundal, Nardo. Andre Reksten, Florø.

Nardo: Startet med lange utspark mot venstre og slet innledningsvis med å stenge Florøs korte igangsettinger. Dårlig bevegelse foran ballfører førte til mange lange baller i en svært sjansefattig første omgang. Så ut som et nytt lag etter hvilen, da tempo og aggressivitet ble skrudd opp flere hakk: utfordret bakfra med backfireren og hadde gode samtidige bvegelser foran ballfører, noe som førte til både målsjanser i spill og at de fikk dødballer som ble avgjørende. Full kontroll bakover i første halvdel av første og hele andre omgang og tok en fullt fortjent seier.

NB! Martin Johnsens spiker i kista var av det virkelig vakre slaget: på en retur etter en corner banket han ballen i mål på halv volley fra omlag 20 meter.

Dagens Ivers: Martin Johnsen