Ottar Michelsen sier han har merket seg Venstretopp Jon Gunnes' uttalelser i Adresseavisen i forrige uke.

Les også: Ap kan få seks partier med seg

- Det høres ut som om der er veldig klare for å forlate borgerlig side og komme inn i flertallskoalisjonen for å få prøvd ut sin politikk. Det er jeg uhyre skeptisk til. Ser man på deres felles budsjettforslag sammen med Høyre så er det spesielt to punkter som peker seg ut negativt: De er for privatisering i omsorgssektoren. Og de kutter penger i heltidsstillingsprosjektet til Trondheim kommune – som handler om å gi folk heltidsstillinger og anstendige arbeidsvilkår, sier Michelsen og konkluderer:

- Retningsvalg for Ap

- Det er helt uaktuelt for SV å være med på dette. Inviterer Rita Venstre inn har de tatt et retningsvalg. Det er en retning SV ikke kan være med på. Rita må velge.

Prøv vår lokale valgomat: Hvilket parti er du mest enig med i Trondheim?

Adresseavisen skrev i forrige uke at Arbeiderpartiet har ambisjoner om en bredest mulig koalisjon, som også inkluderer Venstre. Pensjonistpartiet virker også ivrig på å komme inn i flertallsvarmen. Lørdag gikk De Grønnes Hilde Opoku ut og advarte mot at koalisjonen kan bli for bred. SVs Michelsen er opptatt av at koalisjonen ikke kan romme så store politiske forskjeller som Ap nå legger opp til.

Les også: Frykter udemokratisk Rita-koalisjon

- Går i opposisjon

- Allerede etter sist valg fikk Venstre tilbud om å bli med i koalisjonen, men takket nei?

- Det jeg sa da, og som jeg står fast ved, er at det er greit å forhandle med Venstre, men at det ikke er aktuelt å gå med på privatisering og konkurranseutsetting. Jeg registrerer at det var oss Ap forhandlet med, ikke Venstre. De må nå også gjøre et valg. Jeg håper de gjør et klokt valg.

- Hva skjer med SV om Ap ikke gjør et klokt valg, etter deres mening?

- Da går vi i opposisjon.

Les også: Vil ikke bruke én krone på Vinterparken

- Er det bedre å være stemmekveg på ytterste venstre side sammen med Rødt?

- Vi går ikke i opposisjon for å være stemmekveg. Men vi går ikke inn og blir en del av et flertall som vil konkurranseutsette. Det vil være i strid med alt vi står for politisk. Og det er politikken som er viktig, ikke posisjonene – selv om det er enklere å få politisk gjennomslag når man sitter i posisjon.

- Hva om Venstre blir med uten å kreve konkurranseutsetting og kutt i heltidsprosjektet?

- Da kan vi diskutere. Allerede samarbeider vi på mange felt med Venstre, på miljø, byutvikling, kultur. Men jeg ser ikke helt hva Venstre har å hente i posisjon, om det ikke er å gjennomføre sin konkurranseutsettingspolitikk.

- De Grønnes Hilde Opoku etterlyste større takhøyde i flertallsalliansen i Adresseavisen i helga. Er du enig med henne?

- Jeg er litt usikker på hva hun mener. Det at vi har en formannskapsmodell i Trondheim, ikke parlamentarisme, gjør jo nettopp at partiene kan markere egne syn i saker. Slik jeg ser det kan det være for stor takhøyde. Noen av sakene mener jeg flertallet burde ha forpliktet seg sterkere på. For eksempel mener jeg det er et problem at det i rødgrønne Trondheim åpnes for flere private skoler og at det aksepteres tariffendringer i Trondheim Kino som godkjenner en altfor lav begynnerlønn.

Les også: Det blir trolig ikke byregjering