- Synd at det er 18-årsgrense her, fansen din slipper jo ikke inn. Forresten, de ligger vel og sover etter en lang dag på SFO, sa Live Nelvik.

En av seks «roastere» som hadde i oppgave å tyne «hedersgjest» Stian Blipp mest mulig denne kvelden. Foruten fra Nelvik, ble han offer for kraftsalver fra roasterne Steinar Sagen, Leo Ajkic, Lene Alexandra, Dag Sørås og Rasmus Wold - alt under ledelse av «roastmaster» Yngve Skomsvoll - som innledet med å fornærme samtlige på det groveste før de i det hele tatt hadde kommet i gang.

Fornærmelser

- Vi er ikke ditt dansecrew, vi har fått deg hit av én grunn, og det er for å si ett ord til deg: NEI, innledet Skomsvoll.

«Den man elsker, tukter man», heter det - og det kan stå som grunnmur for roast-konseptet, der et menneske blir utsatt for det rene karakterdrap - alt i en vennskapelig tone selvsagt. Personhetsen gikk forresten alle veier, de seks roasterne var lang fra immune og fornærmelsene ble noenlunde likt fordelt mellom alle på scenen.

Det handler i bunn og grunn om å finne det svakeste punktet hos den andre - og banke løs. Ikke så uelegant som det kan virke, men også noe forutsigbart til tider: Rasmus Wold fikk tyn fordi han er ukjent, Lene Alexandra fordi hun er bimbo, Dag Sørås fordi han er for politisk og har angst, Leo Ajkic fordi han er utlending, Live Nelvik fordi hun bare er dama til noen («jeg hører du har en bolle i ovnen, pass på at ikke Steinar Spiser den», sa Wold), Steinar Sagen fordi han er tjukk - og Stian Blipp, selvfølgelig, fordi han egentlig ikke kan noe som helst annet enn å beatboxe og danse.

Usensurert

- Du vet hvorfor Sverige har mange flere flyktninger enn oss? Fordi jeg ber dem se på «Torsdag kveld fra Nydalen», «Idol» og «Mitt Dansecrew». Dere har det mye bedre der dere er, sier jeg til dem, sa Leo Ajkic.

- Du er utadvendt, p*kken din er innadvendt, fortsatte Ajkic, som startet knallhardt men som etterhvert gikk i surr med vitsene.

Og sånn gikk det, slag i slag, i det roasterne inntok talerstolen etter tur - med beklemte offer i sofaene. Usensurert, uklippet, ujevnt og mange ganger langt over grensa for god smak og det politisk korrekte - men også med mange glimt av det herlig infame. Med jevnt nivå, selv om det var merkbart at Lene Alexandra ikke har den samme humorerfaringen som resten av gjengen.

- Blottet for integritet

- Stian Blipp er et dansende, beatboxende vakuum, blotta for kunstnerisk integritet - ikke rart du er populær, sa Dag Sørås, og illustrerte dermed både råskapen og ømheten i en god roast.

På grunn av deadline gikk vi glipp av siste taler, Steinar Sagen.

Vi bringer ikke bilder fra arrangementet, på grunn av et fotoforbud som var kontraktfestet med flere av deltakerne.

Steinar Sagen Foto: Øijord, Thomas Winje, NTB scanpix
Leo Ajkic Foto: Hommedal, Marit, NTB scanpix
Live Nelvik Foto: Hommedal, Marit, NTB scanpix
Dag Sørås Foto: Ruud, Vidar, NTB scanpix
Lene Alexandra Øien Foto: Solum, Stian Lysberg, NTB scanpix
Rasmus Wold