Lånkerevyen gjorde det stort under årets revy-NM på Høylandet. De kunne ta med seg prisene for Årets revynummer, Beste tekst, Toillingprisen, samt publikumsprisen etter endt festival.

De kan gjøre det stort også om to år. Årets revy er en likevel en ujevn affære.

For når det smeller, smeller det skikkelig. Lånkerevyen 2015 er best når de holder igjen på overraskelsene, når de knapt selv henger med i svingene, når poengene ikke følger noen annen logikk enn komikkens frie og tøysete tøyler.

Det er det ikke alltid den gjør denne gangen. Gjengen fra Lånke er ikke alltid like flink til å holde igjen overraskelsene. Sketsjens lille tvist som hever den fra morsom til magisk, kommer ofte altfor tidlig. Dermed blir nummerets siste halvdel et pliktløp med god regi. «Gjør ka æ vil» er et godt eksempel på det.

Og det skjer litt for mange ganger, særlig i revyens første halvdel. Regien, koreografien, leveringen, overgangene og scenebildene er langt bedre enn innholdet i sketsjene.

Sketsjen om New Public Management er uklar og retningsløs, figuren Anna Bola hadde en mye bedre tekst forrige gang, låten «Hjerte av kull» kunne vært hvassere, «Behind the Scenes» viltrere, «Borte vekk» mer leken, «Kjøretimen» fortjener flere overraskelser, «Reality check» burde stolt mer på publikum.

Skuespillerne bruker alle dimensjonene, men tekstene de fremfører har sjelden mer enn én.

Så er det de gangene det smeller. Da er det mesterlig moro vi får presentert. Det skjer nettopp når de stoler på publikum og lar poengene løpe i sikksakk i tekstene. Det er også da skuespillerne får vise hvor mye stort revytalent som befinner seg på Lånke.

Det svinger vakkert og voldsomt av snarsinte Sander Kjøsnes, Tomas Woldseth er nydelig absurd som regissør og masete pasient, samspillet mellom Pål Thyholt og nevnte Woldseth gnistrer i et av revyens siste numre, og den trønderske revyguden – ja, la oss utnevne ham til det her og nå! – Harald Morten Bremseth trollbinder publikum og spiller alt og alle av scenen med sketsjen «Face off – Face on».

Den praktfulle Bondmedleyen og fyrverkeriet «Vådeskudd» må også nevnes.

Andre akt i årets Lånkerevy er langt bedre enn den første, men som helhet blir det en revy som «bare» er klart godkjent.

- For den beste revyen har vi ikke spilt, men i år var vi så nære, synger ensemblet under avslutningen.

Lånkerevyen har bedre revyer i seg enn denne. Denne gangen kommer smellet litt for sent. Men når det smeller, smeller det så det er til å juble over.