- Leangen Travbane har plass til de virkelig store konsertene. Bruce Springsteen skal til Leangen. Jeg vet ikke når, men det er ambisjonen, sier utviklingssjef ved travbanen Per Jørgensen.

Fra 9. til 11. juni til neste år skal Leangen være vert for anleggsbransjemessen MEFA, tre år etter at den ble arrangert i Granåsen. Det er forventet drøyt 100 utstillere og om lag 10 000 besøkende, mange av dem tilreisende.

Jørgensen håper arrangementet kan åpne opp for at travbanen blir en attraktiv storkonsertarrangør.

- Dette er en attraktiv messe som vi fikk landet etter en lang kamp. Leangen Travbane har ikke vært tenkt som en slik arena tidligere, det er en arena som er glemt. Det er derfor vi har kommet opp i denne flytteprosessen, sier han.

For samtidig som det planlegges konserter på området, er travbanen midt oppe i en flytteprosess med uvisst utfall. Midt-Norge Travforbund ønsker å selge det nedslitte anlegget og bygge nytt et annet sted i regionen. Avgjørelsen, og spesielt diskusjonen rundt ny lokalitet, har ført til opphetede diskusjoner i travmiljøet.

Første konsert booket

- Kanskje blir det tatt en beslutning under Midt-Norge Travforbunds generalforsamling 13. mars. Min jobb er uansett å få ting til å skje, sier Jørgensen.

Den første konserten er allerede booket og finner sted i juni i år. Hvem som kommer, vil han ikke avsløre ennå.

- Vi starter forsiktig med et publikum på mellom 10 000 og 15 000, og så ønsker vi å bygge kraftig opp fra sommeren 2017, sier han.

Leangen Travbane har 50 travløp i året. Fem av disse er V75 som arrangeres på lørdager, ellers foregår løpene på mandager. Jørgensen ser for seg å leie ut anlegget og bruke profesjonelle til selve bookingen.

Gode forutsetninger

- Vi er i tett dialog med en arrangør nå, som har god tilgang på ulike artister ute i verden. Leangen har en fantastisk beliggenhet for alle som skal hit, uansett om de kommer med fly, tog eller bil. Det er kort vei fra byen og enkelt å kjøre inn trailere med utstyr til området. Vi har alle fasiliteter, en stor hall og hele uteområdet.

Han tror ikke naboene til travbanen vil bli plaget av støy fra konsertene.

- Vi skal selvsagt skjerme naboene best mulig, blant annet med å stille scenen med lyden vekk fra boligene. Naboene er nok allerede vant med en del støy fra området.

Jørgensen sier han har vært i kontakt med både Live Nation og Trondheim Concerts, som han mener har gjort en veldig god jobb på Sverresborg så langt.

- Flere av de største aktørene har vært innom og sett på området. Konsertmarkedet i Trondheim er så stort at vi trenger ikke å konkurrere med noen.

- Spennende område

Stein Vanebo i Trondheim Concerts sier de var på befaring på området for en god stund tilbake.

- Vi var også flere andre steder. Da vi evaluerte, var det åpenbart at det var Sverresborg som hadde alt det vi ønsket og trengte i forhold til arena. Vi har et par reserveløsninger, men så langt er vi veldig fornøyd med situasjonen, sier Vanebo.

Han synes Leangen Travbane er et spennende område, men ser også noen utfordringer.

- Å arrangere store konserter krever et enormt forarbeid, blant annet når det gjelder sikkerhet, strøm og logistikk. Det er beundringsverdig at Travbanen tar disse betydelige investeringene i tid og penger. Det er et stort og fint område, men etter våre befaringer har jeg ingen forutsetninger for å si om travbanen er egnet til konsert for så mange, sier han.

- Det er uansett bra for byen at det arrangeres gode konserter hvor publikum og artister ivaretas, og da må de store og små detaljene alltid være på plass.

Den første konserten på travbanen arrangeres i juni, sier Jørgensen. Foto: FRANK SKAUFEL
- Travbanen har en fantastisk beliggenhet og alle fasiliteter, mener utviklingssjefen.
Konsertarrangør Stein Vanebo synes tanken på Leangen Travbane som arena er spennende, men ser også noen utfordringer. Foto: Vegard Eggen