- Jeg bruker en kombinasjon av flere teknikker, forteller Arnold Dahlslett.

Lørdag åpnet en salgsutstilling med 70 av kunstnerens verker i Galleri Fenka i Levanger.

- Det er en omfattende utstilling, forteller kunstneren, som selv var til stede på åpningen.

Der orienterte han om det symbolske innholdet i bildene og teknikkene han bruker.

Kulturspor

- Gjennom flere tusen år har mennesker risset, skriblet, malt sine budskap på stein, stoff, pergament. De har etterlatt sine uttrykk. Det er i møte med disse kulturspor at jeg forsøker å nærme seg fortidens språk, skrifttegn, hemmeligheter og symboler.

LES HER: Åpnet utstillingen med å ta av seg klærne

Ifølge gallerist Elisabeth Ben Riala har mange besøkt galleriet i løpet av helga.

- Det er lenge siden Dahlslett har stilt ut i området. At kunstneren selv er til stede og forteller om sin kunst er noe de besøkende setter pris på. Det gjør kunsten mer levende, sier Ben Riala.

Medmenneskelige relasjoner

- Det er mennesket og de medmenneskelige relasjonene jeg ønsker å formidle. På åpningen snakket jeg litt om teknikk og symbolsk innhold, og litt om karrieren. Jeg lanserte også en bok med mine viktigste verker, fra 1975 til 2015. Det er 40 års virksomhet, sier Dahlslett til Adresseavisen.

Han formidler sitt uttrykk gjennom akrylmaleri på lerret og selvlaget papir.

- Og i tillegg en del digitale trykk. Jeg er utdannet grafiker, men i de siste årene har jeg jobbet med maleri. Jeg prøver å forene alle disse uttrykkene i digitale trykk. Bildene kretser rundt møtet mellom natur og geometri, kulturhistorie og nåtid. Målet er at kunsten ikke skal være privat, men personlig i uttrykket.

Dahlslett er også inspirert av gammelegyptisk kulturer.

- Mennesket står i sentrum som i renessansen. Jeg er utdannet i Tyskland, hvor jeg fikk sjansen til å studere renessansekunstneren Albrecht Dürer på nært hold. Jeg har omtolket deler av hans kunst og satt den inn i en nåtidssammenheng.

Pensjonist med heltidsjobb

Arnold Dahlslett er pensjonert lærer.

- Jeg har jobbet i 38 år på Olav Duun videregående skole som lærer i design og håndverk. Nå har jeg en travel hverdag som kunstner på heltid, forteller Dahlslett, som også skal ha en stor separatutstilling på Nordkappmuseet i sommer.

Kunstneren er bosatt i Namsos, men er født og oppvokst i Honningsvåg i Nordkapp kommune.

Arnold Dahlslett formidler sitt uttrykk gjennom akrylmaleri på lerret og selvlaget papir.