- Jo, jeg er nok litt nervøs. Men på en god måte, forsikrer Ary mens hun skuer utover tilskuerområdet på Norges mest kjente rockeklubb Rockefeller, rett før lydprøve torsdag ettermiddag.

Det er bare noen timer før hennes første Bylarm-konsert, hun er den enkeltartisten det har vært snakket mest om i forkant av årets bransjefestival. Hun kunne ha snakket om «mitt livs viktigste konsert», men Ary er ikke typen til å slenge sånne uttrykk rundt seg.

- Men jeg håper jeg kan viser meg interessen verdig, at jeg klarer å vise folk hva jeg står for, hvem jeg er, sier Ariadne Loinsworth (22).

- Folk er gjerne litt skeptiske når en ukjent artist blir så hypet. Jeg gleder meg til å vise folk at jeg har noe.

Litt av noen uker

LES OGSÅ: Tre trondheimsartister med fremtiden for seg

Undertegnede har opplevd Ary på scenen tre ganger den siste måneden, om vi regner lydprøven torsdag ettermiddag. Først en enkelt låt på Utawards med produsent Anders Kjær, så en imponerende halvtimes konsert på Trondheim Calling der også gitarist Fay Wildhagen var med. Nå er også trommeslager Tommy Akerholdt (kjent fra Onkl P P og Turboneger) og de to koristene Frigg og Knut på plass, og sceneuttrykket er blitt en mektig totalpakke. Jeg kan knapt huske å ha opplevd en artist som har utviklet seg så mye på så kort tid.

Platekontrakt i boks

I løpet av de denne perioden har hun etablert et band, hun har fått platekontrakt med Petroleum records  og hun har spilt viktige konserter.

- Utrolig mye har skjedd de siste ukene, og det å ha et så bra liveband gjør jo mye med uttrykket. Jeg ønsker å bli en bra liveartist, og føler jeg er på vei, sier Ary. Hun følte prestisjejobben på bransjefestivalen Eurosonic i Nederland som en liten nedtur, men da ble det desto morsommere på Trondheim Calling.

- Med Eurosonic var det å bli plukket ut det største kicket, at P3 valgte meg til å representere Norge var en inspirerende tillitserklæring, men jeg fikk ikke så mye ut av konserten. Vi var for ferske som band. Men da ble det et desto større løft i Trondheim, da koste vi oss alle sammen på scenen og fikk skikkelig respons tilbake, sier Ary, som har røtter på Trinidad og har bodd mange steder. Men når hun når så langt at flere byer vil krangle om henne, kan trøndere slå i bordet med at når Ary prater er det ikke mye tvil: Hun er ei ekte trondheimsjente.

Trondheim -Stavanger–Oslo

Hun har ikke båret på noen artistdrøm gjennom oppveksten, selv om hun har vokst opp med mye kultur rundt seg, med skuespiller-pappa Roar Kjølv Jenssen (som blant mye annet spilte med Travellin' Strawberries på Trøndelag Teater på 90-tallet) og mamma Sonia Loinsworth som blant annet er kjent for sin overtone- og mantra-sang. Ary bodde i Trondheim til hun var 18, i Stavanger til hun var 20, men det er først etter at hun flyttet til Oslo for to år siden at hun begynte for alvor med musikk, og først for et år siden at det ble hovedgreia hennes.

Navnet på alles lepper

Akkurat nå, i bransjemylderet på Bylarm, er navnet hennes på «alls lepper»», og hun og bandet har jobbet beinhardt på scenen Musikkflekken i Sandvika med å øve inn repertoaret. Hun har skrevet mange låter i løpet av det siste året, og ekstra mange nå i det helt siste også. Men hva hun skal gjøre i tiden etter Bylarm er hun ikke sikker på, bortsett fra noen nye store spillejobber, den britiske bransjefestivalen The Great Escape i Brighton, en konsert i London, samt Slottsfjell.- og Pstereo-festivalene,–Det kan jo dukket opp noen nye jobber etter Bylarm-konsertene også, sier hun.

En dag om gangen

- Men ellers liker jeg å ta en dag av gangen, ikke legge for mange planer. Ambisjonen om å lage et album ligger der absolutt, men jeg er ikke moden for det ennå. Jeg har mange låter, men ikke noe som passer helhetlig sammen til å utgjøre et album, sier Ary. Hennes nye plateselskap tenker å gi ut en single i vår, og kanskje en ny en i august. De tenker jobbe langsiktig med Ary, som de har gjort med sine to siste betydelige signeringer Sondre Justad og Aurora Aksnes.

Bjørk?

Ary tenker absolutt å jobbe langsiktig, hun føler at hun er i startgropa med å definere sin stil. Hun legger også merke til at de som skriver om henne har problemer med å plassere henne.–Jeg er blitt sammenlignet med artister som Björk og Karin Dreijer. Det er jo sterke og tydelige personer det er fint å bli assosiert med, men jeg klarer ikke å skjønne at det jeg gjør ligner på dem, sier Ary,

Ønsker mer naken studio-sound

Det at Ary bygget eget band var egentlig litt tilfeldig. Hun ringte Fay Wildhagen som hun hadde blitt godt kjent med på en hyttetur i Hemsedal i jula, men tenkte det ville være en one-off. Så fungerte det over all forventning, og bandet ballet på seg.

- Men det er et liveband, understreker Ary. I studio liker jeg jobbe med et enklere, mer forsiktige uttrykk. Jeg vil ikke det skal bli for mektig. Sånn er det i hvert fall nå, smiler hun. For mye kan jo skje på noen uker.

Les om responsen på Arys konsert sent torsdag kveld på adressa.no fredag formiddag