I etterkant av det vellykkede gjenforeningsåret med Poppa Lars, har Joddski på mange måter returnert til røttene. Mens tidligere soloprosjekter har vært mer sjangerlekne, var «Bygde-dyret» fra i fjor i mer tradisjonell hip hop-ånd. «Han Far» er nok en interessant Joddski-utgivelse, med sin mer futuristiske stil.

Les flere anmeldelser

Nordlendingen er nok den rapperen i Norge som utstråler størst pondus. Selvsagt i kraft av sin legendestatus, men også stemmebruken og den bestemte tilnærmingen han har hatt til musikken så lenge jeg kan huske. En pondus han trenger i møtet med de trap-hintende harmoniene Sorte Beats har lagt ned på seks av syv spor.

Bodøprodusenten, sentral på nylig utgitte «Røyk og Speil» av Klish, iscenesetter et moderne lydbilde drapert i noe ordentlig sample-snadder. «Ærlig sak» inkorporerer Pocahontas-hyl, mens «Forskjellen» drar nytte av Martin Schankes udødelige passiar med Ap-politiker Torgeir Micaelsen, som førte til at sistnevnte fikk en ørefik av Mr. Rallycross.

Det viktigste med Joddskis modning som «voksen» rapper, er det faktum at han griper tak i moderne elementer samtidig som han spiller på sine styrker; far er fortsatt tekstlig sterk med sleivete kjeft.

«Han Far» mangler ikke høydepunkter. Med noen samiske elementer tilfører Agy «Gærnt med mæ» mye, og det Poppa Lars-fingrende tittelsporet er akkurat passe bitende ubeskjedent.

Joddski spiller i Verkstedhallen/Lobbyen 30. april, med Ben Baller, Dekstra Large, RSP og Ágy som gjester.

Anmeldt av ALEXANDER ØVERÅS KARLSEN

Foto: Mosvolddalen Records