29-årige Vilde Frang fra Oslo var i manges øyne og ører selve høydepunktet under Berlinfilharmoniens konsert på Røros.

Hun var solist med Kringkastingsorkestret allerede da hun var ti år gammel, har hatt Anne Sophie Mutter som mentor og har spilt med London Philharmonic Orchestra, Wiener Philharmoniker og mange andre av verdens fremste orkestre de siste årene. Hennes solistoppdrag med Berliner Philharmoniker på Røros var likevel hennes debut med dette orkestret, som mange mener er verdens beste.

Ikke minst de internasjonale gjestene var begeistret etter Røros-konserten søndag formiddag.

Hun er heller ikke mer blasert enn at hun beskriver opplevelsen som første skoledag når vi møter henne etter konserten.

Ble inspirert

- Det var en stor utfordring, men det gikk veldig bra. Jeg kunne ikke vært heldigere med dirigent. Ikke alle dirigenter har så god psykologisk innsikt som Sir Simon Rattle, sier hun.

Vilde Frang har de siste årene bodd i Berlin og kjenner orkestret godt. Hun skryter av orkestermedlemmene og av Røros kirke:

- Akustikken var veldig god, og kirken har en veldig fin stemning. Det er umulig ikke å bli inspirert i slike omgivelser.

Vilde Frang fikk vist seg fram i sitt glansnummer, skriver Adresseavisens anmelder.

- Under ekstranummeret ditt, «Veslefrikk», hørtes det ut til at du improviserte?

- Jeg skulle gjerne gjort det, men nei. Komposisjonen er slik at det høres improvisert ut.

Nominert til eksportpris

Mange har oppdaget at Vilde Frang er Norges kanskje fremste stjerneskudd innen klassisk musikk. Sammen med blant andre Kygo og Madcon er hun også en av fem nominerte til musikkbransjens Eksportprisen 2015. Vinneren får en Spellemann-statuett og et stipend på 100 000 kroner fra Kulturdepartementet.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland skulle vært til stede under konserten på Røros, og hun hadde en avtale om å møte Frang etterpå, men måtte søndag morgen melde avbud på grunn av sykdom.