– De er supertrendy denne sesongen, sier stylist Margareta Rose Molnes.

Dét er tydeligvis trønderne med på. Bello og Din Sko i Midtbyen, og Falkanger Eurosko på Solsiden trekker alle frem hvite sneakers som den store hiten så langt i år.

– Trøndere er generelt sporty, og vil ha sko som er gode å gå i samtidig som de ser bra ut, opplyser Astrid-Therese Staurvik hos Falkanger Eurosko på Solsiden.

Elise Heyerdahl hos Bello har det samme inntrykket av trønderske kunder.

– Mange er opptatt av komfort, samtidig som det skal se tøft ut, forteller hun. – Sko i blanding av hvitt og sølv er også veldig populært.

Margareta Rose Molnes mener man gjerne kan kombinere sneakers med kjole for å få en mer avslappet look.

– Sølv er jo en farge som har gått igjen på catwalken, det være seg sølvsneakers, sølv-hæler eller cowboysko i sølv. Om antrekket er kjedelig, kan man fiffe det opp med sølvsko, foreslår hun.

Opp i høyden

Slengbuksa er tilbake, og med den følger det passende sko som sandaler og skoletter med ekstra tykk hæl som er stødige å gå på.

– Disse kan brukes til både hverdags og fest, sier Molnes. – Vi ser også litt platåsko. De er ypperlige for de som vi ha litt ekstra høyde, men som synes det er vanskelig å gå i hæler.

Bello har tatt inn en del platå-sko, men Elise Heyerdahl tror det blir mer mot sommeren de virkelig får bein å gå på.

Daglig leder hos Din Sko i Nordre gate, Charlotte Grevskott, sier de har solgt overraskende mye platåsko og skoletter med tykk hæl i forhold til været. Hun tror konfirmasjonssesongen er en grunn til det.

– Tykke hæler passer dessuten bra her i Trondheim på grunn av all brosteinen.

En trend som foreløpig ikke har tatt Trondheim med storm, er cowboysko med litt hæl og spiss tå – gjerne i semsket brunt eller beige skinn. Men ifølge Molnes passer de perfekt til festivaler, så det kan jo være vi får en cowboyboom når festivalsommeren nærmer seg.

Trendy svensker

Høyhælte sko og sandaler med snøring står også sterkt i motebildet denne sesongen.

– Her finnes det typer som har snøring helt opp til kneet, mens andre har snøring rundt ankelen. Det er feminint og kult, synes Molnes.

Grevskott hos Din Sko er spent på hvordan snøring vil slå an. – Mange av kundene våre er unge, og følger kjendiser som Kylie Jenner på Instagram. Det kan være de får lyst på det når de ser at hun bruker det. Men foreløpig er det svenske kunder som kjøper dem, ler hun.

Hit blant bloggerne

Molnes tror sommerens store hit blir slip-on-tøffelen.

– Den kom fra Gucci i høst og har blitt en større og større hit blant norske motebloggere. I sommer ser vi dem i en mer sommerlig variant – de viser litt mer hud og er gjerne i mer farger.

Molnes er usikker på om den vil slå an i Trondheim, da hun erfarer at trøndere har en tendens til å «safe» med det klassiske fremfor trender.

– Men jeg skal aldri si aldri!

Tiden vil vise om trønderne blir like trendy som svenskene når vinteren har sluppet taket for godt.