Tre amerikanske filmstjerner som var på høyden på 90-tallet i en film av en snart 82-årig filmskaper som laget sine beste filmer på 80-tallet. «Mother's Day» framstår for så vidt som en logisk oppfølger til Gary Marshalls forrige flettverksdrama som romantisk komedie, «Valentine's Day» fra 2010. Denne er minst like middels, og får den ganske gode tv-komedien «Modern Family» til å ligne et lysende storverk til sammenligning.

Det er nesten trist å se en ikonisk skuespiller som Julia Roberts slite med materiale og en rolle hvor hun får vist så lite av hva hun er god for. Jennifer Aniston har slitt som filmskuespiller en liten kvinnealder, mens Kate Hudson kommer best fra det i en film så gjennomført middels at den verken er verdt å hisse seg opp eller ned for.

Rammen er med to unntak et såpeoperamiljø av velstående kvinner i glossy oppladning til morsdagen. Noen lager en vaginavogn til opptog i anledning dagen, men sliter med å fortelle mora om sin nye partner av samme kjønn. Andre ser eksmannen flytte sammen med en langt yngre kvinne. At en av mødrene i filmen er en avdød amerikansk soldat, med mann og barn etterlatt i sorg, gir et glimt av brutal virkelighet, i en film som ellers ser ut som den er skrevet og utspiller seg i tv-kulisser.

«Mother's Day» fortoner seg som en middels situasjonskomedie blåst opp til spillefilmformat. Kanskje Marshall burde ta for seg Halloween neste gang. Noen burde i hvert fall gi Julia Roberts bedre roller, i bedre filmer.